Haberler

Sincan Lale Festivali'ne Yoğun Katılım

Ankara'nın Sincan Belediyesi Tarafından Düzenlenen Geleneksel Lale Festivali Kapsamında Sahne Alan Zara'nın Konserine Büyük Katılım Oldu. Festivalin Açılışında Konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aski Genel Müdürlüğü'nün Yaptığı Kızılırmak Projesinin Ankara'nın 20 Senelik Su İhtiyacını Karşılayacağını İfade Ederek, "Ben Ahirete Gitsem de Sizlerin Ankara'da 20 Senelik Suyunu...

Ankara'nın Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Lale Festivali kapsamında sahne alan Zara'nın konserine büyük katılım oldu. Festivalin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı Kızılırmak projesinin Ankara'nın 20 senelik su ihtiyacını karşılayacağını ifade ederek, "Ben ahirete gitsem de sizlerin Ankara'da 20 senelik suyunuz olacak" dedi.

Sincan Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Lale Festivali'ne bu sene yoğun bir katılım gerçekleşti. Festival törenine eşi Nevin Gökçek ile birlikte gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın'ın başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. Sincanlılar'dan Başkan Altın'ı desteklemelerini isteyen Gökçek, ilçenin 3 yıl içinde büyük bir değişime ayak uydurduğunu dile getirdi. Gökçek, Sincan'da Ankaraspora çok iyi bir stad yapıldığını kaydederek,

"Yenikent yolunda 220 bin metrekarelik dev bir arazi var. 31 bin stadın yapılması için bu sene çalışmalar başlıyor. Ankara'nın en modern stadını Sincan'da yapılacak" dedi.

Sincan'da Ağustos ayından itibaren su kesintilerinin başlayacağını dile getiren Gökçek, "ASKİ Genel Müdürlüğü Kızılırmak Projesi'ni gerçekleştiriyor. Şu anda oranın yapımı devam ediyor. Burası bittikten sonra ben ahrete gitsem de sizin 20 senelik suyunuz kalacak. Türkiye'de 20 yıl suyu olan ve su sıkıntısı yaşamayacak olan tek belediyeyiz" şeklinde konuştu.

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın ise konuşmasına, festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek başladı. Sincan'da 3 yılda birçok değişime imza atıklarını kaydeden Altın, "Çalışmalarımız ilerleyerek, büyüyerek devam edecek. Biz size güveniyoruz. Sizler de bize güvenin ve inanın. İnşallah Sincan çok daha güzel olacak. Her zaman söylüyorum, siz en güzeline layıksınız. Bizim imajımız kötü değil. En güzel imaja sizler sahipsiniz. Sincan, hak ettiği yerlerin üzerine gelmeye aday. Her şey

Sincan, her şey sizler için" dedi. Başkan Altın, göreve geldiklerinde yaptıkları ilk işin, belediyeyi maddi yönden kendi ayakları üzerinde durur hale getirmek olduğunu belirterek, "Enkaz edebiyatı yapmıyorum. Yaptığımız çalışmalar sonucu 67 trilyon lira olan borcu 32 trilyon lira gibi bir yere indirdik. İlk 6 ayımızda belediye, ayaklarının üzerine dikilmiştir ve bütün bu yatırımları Sincan Belediyesi ilk defa yapıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin başarılı yorumcusu Zara, Sincanlılar'a unutulmaz bir konser verdi. Zara, kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Vatandaşlar konser sırasında Türk bayrağı çıkararak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Sincanlılar, havai fişek gösterisi eşliğinde Zara'nın seslendirdiği parçalara eşlik etti.

(TS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title