Haberler

Sincan'daki Tren Kazasının Nedeni Hız

Sincan'da, Anadolu Ekspresi'ne çarpan banliyö dizisinin durma uyarısı yapan kırmızı ışığı ihlal ederek, makasa saatte 42 kilometre hızla tersten girdiği ve makası kırdığı açıklandı.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, makinist Nami Aras, Sincan-Sanayi istasyonu seferini yapmak üzere boş banliyö dizisini sabah erken saatlerde Behiçbey Bakım Atölyesinden alarak Sincan istasyonuna doğru harekete geçti. Makinist Aras'ın hareketinden 16,7 kilometre sonra Eryaman'da bir arkadaşını trenden indirdiği ve banliyönün daha sonra 64 kilometre hıza ulaştığı belirtildi.

Sincan'da, kaza olan hattın Anadolu Ekspresi'ne ayrılmış olduğunu ve giriş sinyalinin banliyöye kırmızı yandığını anlatan yetkililer, bu duruma rağmen banliyö dizisinin durma uyarısı yapan kırmızı ışığı ihlal ederek ters yola girdiğini belirtti.

Banliyönün kapalı olan makasa saatte 42 kilometre hızla tersten girdiği ve makası kırarak Anadolu Ekspresi'ne saatte 38 kilometre hızla önden çarptığı ifade edildi.

247 yolcusu bulanan ve hatta yolcularını indiren Anadolu Ekspresi'ne banliyö treninin çarptığı noktanın kırmızı olan giriş sinyaline 676 metre uzakta olduğu bildirildi.

Kazanın ardından, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman başkanlığında oluşturulan kaza kurulu, Behiçbey Bakım Atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaza kurulu, banliyö dizisinin ve Anadolu Ekspresi'nin telsiz kayıtlarını, fren dahil olmak üzere tüm ekipmanlarını ve makinistin dur bildirisi veren, kırmızı sinyali ihlal etmesi durumunda devreye girecek otomatik durdurma sistemi olan ATS sistemini detaylı olarak inceliyor.

Ayrıca, makinist Nami Aras'a alkol testi yapıldığı ve sonucun henüz kaza kuruluna ulaşmadığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title