Haberler

Sincan'da 'Ramazan Şenlikleri' Düzenlenecek

Güncelleme:

Ramazan hazırlıklarına sürdüren Sincan Belediyesi, Geleneksel "Ramazan Akşamları" etkinliklerini bu sene de gerçekleştirecek.

Sincan'da Ramazan Ayı için geri sayım başladı. Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla beraber Gün Boyu yaşanan huzuru devam ettirmeyi amaçlayan Sincan Belediyesi, bu yıl da Ramazan Akşamları Etkinlikleri'ni Sincanlılar'la buluşturmayı hedefliyor. Ramazan Ayı'nın manevi havasına yakışır bir program hazırlayan Sincan Belediyesi, tasavvuf musikisi ile ruhunuza hitap ederken Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi Hacivat Karagözden, orta oyununa kadar pek çok etkinliği ile gönülleri fethetmeyi amaçlıyor.

Kardeşlik ve dayanışma duygularının her zamankinden yoğun hissedildiği on bir ayın sultanı Ramazan, bu yıl da Sincan'da bambaşka kutlanacak. Sincan Belediyesi, Ramazan Akşamları adını verdiği etkinlikler için Lale Meydanı, Temelli ve Yenikent'te dev sahneler kurdu. Ayrıca Gezici Sahne de her gün ilçenin farklı bir noktasında etkinlikler düzenleyerek ilçe halkının gönüllerine hitap edecek. İftarın ardından başlayan "Ramazan Akşamları"nda sergilenen Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu, Meddah ve Tuluat gösterileri Sincanlılar'a keyifli anlar yaşatırken, verilecek olan konserler de Ramazan'ın Ayı'nın huzurunu gönüllere dolduracak.

YARDIM DERNEKLERİ MEYDANDA YERİNİ ALDI

Ramazan Ayı'na sayılı günler kala Sincan Belediyesi, hazırlıklarını tamamladı. Eski Ramazanlar'ın ruhunu yaşatmak için yola çıkan Sincan Belediyesi, düzenlediği tasavvufi konserlerle ruhunuza hitap etmeye hazırlanırken, kültürümüzün vazgeçilmezlerinden Karagöz- Hacivat, kukla, meddah ve orta oyun gibi gösterileri Sincanlılar'la buluşturmak için gün sayıyor. Lale Meydanında sivil toplum kuruluşu ve yardım dernekleri için de stantlar ayrıldı. Kitap sergilerinin de yer aldığı meydanda vatandaşlar, İHH, Can Suyu, Kimse Yok Mu, Yardım Eli ve Deniz Feneri gibi kuruluşların stantlarını ziyaret ederek yardımda bulunabilecek. Toplanan yardımlar, ihtiyaç sahipleri vatandaşlara ulaştırılarak Ramazanın rahmetinden faydalanılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl da Polatlı Caddesi'nde iftar çadırı kuruldu. Yüzlerce kişinin ağırlanacağı çadırda, vatandaşlar birlik ve beraberlik ruhu içinde oruçlarını açabilecek.

CAMİLERDE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Sincanlılar'ın Ramazan Ayı'nda ibadetlerini huzur ve huşu içinde yapabilmesi için ilçedeki camiler belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Büyük camilerin yanı sıra mahalle aralarındaki camiler de Ramazan'a hazırlanıyor. Temizlik ekipleri tarafından camilerin halıları yıkanıyor, camları siliniyor, bahçe ve tuvaletleri dezenfekte ediliyor.

BAŞKAN TUNA: "GÖNÜLLER HUZURLA DOLACAK"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde bir Ramazan Ayı geçirmemizi temenni eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sincanlı vatandaşlarımızın Ramazan Ayı'nı huzur içerisinde geçirebilmeleri için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sincanlı vatandaşlarımızı iftardan sonra gönülleri huzurla dolduran Ramazan Etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

RAMAZAN AKŞAMLARININ ADRESİ, SİNCAN

Sincan Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerde pek çok önemli sanatçıyı ağırlayacak. Bu önemli sanatçılar arasında, 13 Temmuz Cumartesi günü Lale Meydanı'nda şiirleriyle seyirciyle buluşacak olan Bedirhan Gökçe, 27 Temmuz Cumartesi günü Lale Meydanı'nda usta şair İbrahim Sadri ve 28 Temmuz Pazar günü yine Lale Meydanı'nda tasavvuf müziğin vazgeçilmezlerinden Bezm-i Safa sahne alacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenikent Sincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title