Haberler

Sincan'da Proje Rüzgarı

AK Parti'nin Sincan Belediye Başkan adayı Murat Ercan, "Sincan Meydanını, miladını tamamlayan yapılardan temizleyerek şehrin nefes alan bir bölgesi haline getireceğiz.

AK Parti'nin Sincan Belediye Başkan adayı Murat Ercan, "Sincan Meydanını, miladını tamamlayan yapılardan temizleyerek şehrin nefes alan bir bölgesi haline getireceğiz. Vatandaşlarımızın doğayla baş başa kalabileceği yeşil alanların yer aldığı millet bahçelerini Sincan halkımızın hizmetine sunacağız, millet kıraathanelerinin sayısını arttıracağız. 5 ayrı bölgede Tema Parklar kuracak, zengin tarihi değerlere sahip Zir Vadisi'ni ilçe turizmine kazandıracağız. Ankara Çayı'nı keyifle gidilecek bir yaşam alanına dönüştüreceğiz" dedi.

Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, projelerini tanıttı. Sincan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen "Proje Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Murat Ercan, "Sincanlı kardeşlerimiz yeşille, sanatla ve sporla buluşacak. Kültür ve sosyal aktivitelere imkan sağlayan, vatandaşlarımızın doğayla baş başa kalabileceği yeşil alanların yer aldığı millet bahçelerini Sincan halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. Millet bahçelerinin, sadece Sincan halkının değil, Ankaralı vatandaşların da uğrak noktası olacağını kaydeden Ercan, "Hem çocukların hem de büyüklerin keyif alacağı, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alanı ilçemize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

"Saraycık- Eskişehir Yolu güzergahı kesintisiz olacak"

Ulaşımla ilgili projelere de önem verdiklerini aktaran Ercan, Sincan ve Kayaş ilçeleri arasındaki 36 kilometrelik hat üzerinde bulunan Başkentray hattının Akçaören Mahallesi'ne kadar 13 kilometre uzatılacağını, Kızılay-Törekent Metro hattının Yenikent yerleşim alanına 5,5 kilometre, Kızılay-Çayyolu Metro hattının ise Temelli yerleşim alanına 35 kilometreye kadar uzatılacağını bildirdi.

Sincan ilçe merkezinden; Saraycık, Yenipeçenek Mahallesi üzerinden Eskişehir yoluna bağlantı yolu için gerekli imar planı çalışmalarının da yapıldığını söyleyen Ercan, "Saraycık'tan başlayarak Aşağıyurtçu Mahallesi üzerinden 19 kilometre, Aşağıyurtçu Mahallesi'nin batısından 3 kilometre uzunluğunda toplamda yaklaşık 22 km ve 50 metrelik karayolu ile Saraycık- Eskişehir Yolu güzergahını kesintisiz hale getirmiş olacağız" dedi.

Sincan'ın çehresi değişecek

Rekreasyon projelerine değinen Ercan, Sincan ilçesinde yer alan Ankara Çayı'nı keyifle gidilecek bir yaşam alanına dönüştüreceklerini belirterek, "Çayın etrafında kafe, restoran, çay bahçelerinde oturacak, manzaranın keyfini çıkartacak, huzur bulacaksınız" şeklinde konuştu.

Yenikent bölgesinde bulunan Mülk Mahallesi'nde de 116 bin metrekarelik alanda rekreasyon çalışmalarının yapılacağını duyuran Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, bölge içerisinde poligon, kafeterya, piknik ve mesire alanları yapılarak yeni yaşam alanının hizmete sunulacağını belirtti.

Sincan'da yeşil dönüşüm atağı başlattıklarını anlatan Ercan, zengin tarihi değerlere sahip Zir Vadisi'ni ilçe turizmine kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sincan'ın altyapı ve çevre düzenlemesi ile daha modern bir görünüme kavuşacağını belirten Ercan, "Sincan Meydanımızı, miladını tamamlayan yapılardan temizleyerek şehrin nefes alan bir bölgesi haline getireceğiz. Yeni meydan düzenlemesi kapsamında toplam 25 bin 534 metrekare alanı kapsayan Kültür ve Kongre merkezi inşa edilecek" ifadelerini kaydetti.

"Millet kıraathanelerinin sayısını artıracağız"

Ercan, Sincan Belediyesi ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliğinde hizmete sunulan Yavuz Sultan Selim ve Evliya Çelebi gibi millet kıraathanelerinin sayısını artıracaklarını; hazırlıkları tamamlanan Yenikent Millet Kıraathanesinin de seçimlerden önce açılacağını duyurdu.

Orman, macera, su ve tarih teması içeren konsept parklar yapılacağını da aktaran Ercan, 5 ayrı bölgede Tema Parklar'ın kurulacağını ifade etti.

"Anadolu'da, ağalık vermekle, yiğitlik vurmakla olur"

Programda konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ise, "Anadolu'da 'ağalık vermekle, yiğitlik vurmakla olur' derler. Biz her türlü desteği vereceğiz. En zor günümüzde sizler vardınız, bütün seçimlerde siz vardınız, arkamızda durdunuz, biz de size yaslandık ama hakkınızı hizmet ederek ödeyeceğiz" dedi.

Özhaseki, "İşimi ciddiye aldığım için Ankara gibi Türkiye'nin gözde bir şehrine neler yapacağımız hususuna özellikle çalıştık. Şimdiye kadar çok şükür yapamadığımız hiçbir şeyi söylemedik" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP, Türkiye'de hiçbir dönem yatırımlarla, büyük işletmeleri ortaya koyarak, millete faydalı işler yaparak anılmadı. Belediyecilik tarihi yolsuzluklarla dolu. Ancak herhalde Ankara gibi bir şehirde milyonlarca insanın önüne çıkarken projeyle çıkarlar diye bekledik, proje de yok, 5 sene boyunca ne yapacaklar bir söylesinler bakalım."

"Katiller örgütüne övgüler dizemezsiniz"

CHP ve İyi Parti ittifakının arka safında HDP'nin olduğunu söyleyen Haseki, "Kandil'in siyasi uzantısıyla iş tutmaya çalışıyorlar. Bunu söylediğim için beni mahkemeye vermişler. Açık çağrıda bulunuyorum. Eğer, HDP'nin oyunu istemiyorsanız, siz de bizim gibi çıkıp, 'Bu PKK lanet ve katiller örgütüdür. Onun siyasi uzantıları da bunlara sempatik bir şekilde bakanlar da lanet adamlardır' diye söyleyin. Bu katiller örgütüne övgüler dizemezsiniz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ankara Sincan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title