Haberler

Sincan'da Engelliler Eserlerini Sergiledi

Güncelleme:

Sincan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan hobi ve meslek edindirme kursları yıl sonu sergisi görücüye çıktı.

Sincan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan hobi ve meslek edindirme kursları yıl sonu sergisi görücüye çıktı. Engelli kursiyerlerin eserleri takdir toplarken, sergiledikleri birbirinden anlamlı gösterilerde duygusal anlar yaşattı. 'Kursa değil hayata geldiklerini' haykıran engelliler, Sincan Belediyesine teşekkür etti.

Sincan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen hobi ve meslek edindirme kurslarının yıl sonu sergisi açıldı. Lale Meydanı Lale Konferans Salonu'nda açılan sergide el emeği göz nuru eserler göz kamaştırdı. Takı tasarımından iğne oyasına, ebrudan ahşap boyamaya kadar pek çok eserin sergilendiği Salonda, cezaevindeki gençlerden gelen eserler de büyük ilgi gördü. Serginin yıldızı ise engellilerin engelsiz eserleri ve verdikleri " biz buradayız" mesajıydı.

Serginin açılışını, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz tarafından yapıldı. Sergiye Halk Eğitim Müdürü Adil Arslan, Şube Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer de katıldı.

1200 MEZUN

22 farklı branşta verilen kurslardan bu yıl yaklaşık 1200 kursiyeri daha mezun eden Sincan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi, kursların yıl boyunca da devam edeceğini söyledi. Lale Meydanındaki Konferans Salonundaki fuaye alanında halkının beğenisine sunulan sergi, tüm Sincanlıların ziyaretini bekliyor.

Hobi ve Meslek Edindirme Kurslarında sergiledikleri eserlerle Sincan'ı Türkiye genelinde de temsil eden Nurten Ergin ve öğrencisi Ayşe Durak Kurdele Nakışında Türkiye 3.sü, Firdes Ergin ve öğrencisi Nahide Ergin ise Türkiye 4.sü olarak Sincan'ı Türkiye genelinde de başarı ile temsil etti.

ENGELSİZ YÜREKLER

Hobi ve Meslek Edindirme kurslarıyla engellilere umut kapısı aralayan, onlara yeni bir yaşam alanı haline gelen kurslarda birbirinden güzel eserleri ortaya çıkaran engelliler, büyük takdir topladı. Kursa değil hayatın içine geldiklerin belirten engelliler, Sincan Belediye'sine ve Halk Eğitim Merkezine teşekkür etti.

Engelliler "Değerli Taşlar" gösterileri ile en yakın dostumuz olduklarını vurgularken, "Umudun Çığlıkları" drama gösterileri ile iyiliği güzelliği hatırlattı. Asıl engellin gönüllerde olduğunu haykıran engelliler " biz buradayız, tek isteğimiz bir selam" mesajı verdi.

Tüm herkesi sergiyi gezmeye davete den engelliler ortaya koyduklarının ürünler değil aslında kendilerinin olduğunu belirtti. Engelsiz güzel yürekler "Biz insanları zaten seviyorduk, bu kurslar sayesinde onlarda bizi sevdi. Çok mutluyuz" dedi.

Kursiyerlerin yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Kursiyerlerimizin yaptığı çalışmalar göğsümüzü kabarttı. Uzun ve yorucu bir kurs döneminin ardından böyle bir sergide buluşmamız verilen emeğe değdiğinin en büyük delilidir. Bütün kursiyerlerimizi ve değerli öğretmenlerini tebrik ediyorum Sincan'ımız için sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Hobi ve Meslek Edindirme kurslarına kayıtlar yıl boyunca devam ediyor. Sabah ve akşam olmak üzere pek çok alanda verilen kurslara kayıt için ise 444 4 762 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tuna Türkiye Sincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title