Haberler

Sincan'da 100 Bin Kişiye Yeni Yaşam Alanı

Sincan Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ile başlattığı "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi" ile Ankara'nın batısı Sincan'da adeta yeni bir şehir kurulacak.

Sincan Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ile başlattığı "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi" ile Ankara'nın batısı Sincan'da adeta yeni bir şehir kurulacak.

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında ilk iki etabı kapsayan bin 945 konutluk ihalenin ardından 822 konutluk 3'üncü etabın ihalesi de yapıldı. İhalesi yapılan proje kapsamında cami, ticaret merkezi ve otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.

20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulması beklenen proje, 7 cami, 6 sosyal tesis, alışveriş merkezi, iki kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı inşa edilmesini içeriyor.

500 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek projenin 20 Eylül'de ihalesi yapılan birinci etabı 966 konut, bir cami, iki ticaret merkezi; 28 Eylül'de ihalesi yapılan ikinci etabı 979 konut, üç ticaret merkezi, bir cami ve 32 derslikli ilköğretim okulunu içeriyor. Modern mimari ile tasarlanacak ilk iki etapta ayrıca 51'i engelliler için olmak üzere bin 225 araçlık otopark inşa edilecek. Projenin 822 konutluk üçüncü projesinde bir cami, bir ticaret merkezi ve otopark inşaatları da yer alacak. Alt yapı ihalesinin ardından TOKİ'nin belirleyeceği tarihlerde kira yardımı yapılmaya başlanacak ve bölge tahliye edilecek.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'de örnek projeler arasında gösterildiğini kaydetti. Tuna, vatandaşların fikir ve taleplerine göre şekillendirilen projenin başlangıç aşamasından bu yana ayrıntıların açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konulduğuna vurgu yaparak, hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşmanın sağlandığına işaret etti.

Tuna, anlaşmalar sonucu üç ana bölgede üretilecek çeşitli büyüklüklerde toplam 5 bin 937 konuttan 3 bin 209'unun hak sahiplerine kura ile verileceğini bildirdi.

Tuna, "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi, Sincanımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje. Vatandaşımızın daha iyi koşullarda hayat sürmesi için çalışıyoruz. Bu konuda bize destek olan TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Saraycık Mahallesi'nin yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşeceğini aktaran Tuna, "20 ve 28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ihale sürecinin sonlanması ile yer teslimi yapılan yüklenici firmalar bin 945 konutluk ilk iki etap için çalışmalara başladı. Saraycık Mahallesi, modern binaları, modern yolları, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ve eğitim alanlarıyla hak ettiği değere kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Tuna Saraycık Sincan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title