Haberler

Sincan Belediyesi Gençleri Bağımlılığa Karşı Bilinçlendiriyor

Sincan Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında Klinik Psikolog Mehmet Dinç’i gençlerle buluşturdu.

Sincan Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında Klinik Psikolog Mehmet Dinç'i gençlerle buluşturdu. Onlara tavsiyelerde bulunan Dinç, "Bağımlılığa sadece uyuşturucu değil teknoloji de yol açar. Sosyal medya ve sanal dünyaya harcadığınız zamanı gerçek dünyada gerçek sosyal aktivitelerle değerlendirin" dedi.

Türkiye'de 12-18 yaş grubundaki gençlerin yüzde 3,6'sının internet ve teknoloji bağımlısı olması, gençlerin 4'te birinin ise risk altında olması nedeniyle Sincan Belediyesi, gençlerin bilinçlenmesi adına bir dizi faaliyet yürütüyor. Lale Meydanı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Klinik Psikolog Mehmet Dinç, gençlere internet, televizyon, sosyal medya bağımlılığı ve başarılı olabilmenin yolları hakkında bilgiler verdi. "Şu an en verimli çağlarınızdasınız. Bağımlılık sadece madde bağımlılığı değildir" diyen Dinç, "İnternet, televizyon ve sosyal medya da bir bağımlılıktır. Ekran başında harcadığınız zamanın belli bir kısmını araştırma ve spor yaparak, hobi edinerek geçirin" diye konuştu.

Başarılı olmanın yolu ile ilgili gençlere tavsiyelerde bulunan Dinç, "Başarısız insanlar ve başarılı insanlar arasında çok benzerlik vardır. Onları birbirinden ayıran tek fark vardır; bu da mücadele arzusudur. Başarısız insan, başına bir durum geldiğinde pes eder, bırakır. Başarılı insan ise sonuna kadar gayret eder ve sabreder. Bu da onu başarıya götürür. Siz siz olun mücadele arzunuzu yitirmeyin" dedi.

"Kendinize yatırım yapın, bir hayaliniz olsun" diyen Dinç, "Kendinizi yönetirseniz dünyayı yönetirsiniz. Bir hayaliniz, bir rüyanız olsun. Amacınız için mücadele ederseniz bütün bağımlıklardan uzak durur, depresyondan uzaklaşırsınız. Ama amaçsız bir yaşam sizi bağımlılık dediğimiz illete sürükler" ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla mücadele için Sincan Belediyesinin gençlere yönelik bu organizasyonlarının oldukça önemli olduğunun altını çizen Dinç, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title