Haberler

Sınavı Kazanana Devlet Baba Tatili

Bartın Valisi İsa Küçük, Ücretsiz Kursa Gönderdiği, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (Oks) da Başarı Elde Eden 13 Öğrenciyi, Daha Önce Kaymakamlık Yaptığı Marmaris'te Tatille Ödüllendirdi.

Bartın Valisi İsa Küçük, ücretsiz kursa gönderdiği, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) da başarı elde eden 13 öğrenciyi, daha önce kaymakamlık yaptığı Marmaris'te tatille ödüllendirdi.

Marmaris Kaymakamlığı'ndan sonra Osmaniye Valiliği, şimdi de Bartın Valiliği yapan İsa Küçük, eğitim düzeyi düşük olan, OKS'de yılda en fazla 2 öğrencinin başarılı olduğu Ulus İlçesi Kumluca Beldesi Yatılı Atatürk İlköğretim Okulu'na el attı, müdür ve öğretmenlerle yaptığı görüşmelerden sonra 20 öğrencinin ücretsiz kurslara gönderilmesini sağladı. Vali, OKS'de başarılı olacak öğrencileri, Marmaris'e tatile gönderme sözü verdi.

Kursa giden 20 öğrencinin 16'sı OKS'de değişik okulları kazandı. Vali İsa Küçük de sözünü tuttu, öğrencileri Marmaris'e tatile gönderdi. Öğrencilerden 13'ü, matematik öğretmenleri Pelin Öztürk ile sosyal bilgiler öğretmeni Murat Bayer ile birlikte 5 günlük tatil için Marmaris'e geldi. 6'sı kız 13 öğrencinin herşey dahil konaklamasını Riviera Turizm adına Genel Müdür Olga Bondereva sağladı. Sezgin Bedir mehtap turu, Rota Yatçılık da yat ile koy gezintisi yaptırdı. Papağan Tur'un sahibi Mehmet Erdem öğrencilerin tatil kıyafetlerini sağlayıp köyde yemek verdi. Başarılı gençler, rüya gibi bir tatil yapma olanağı buldu.

En büyük hayalinin öğretmenlik olduğunu belirten 14 yaşındaki Hülya Caymaz, “Valimiz İsa Küçük bize baba gibi davrandı. Geleceğimiz için bizleri kursa gönderdi. Sonra da Marmaris'e tatile. Benim geleceğim tatilden çok daha önemli. Bartın Anadolu Meslek Lisesi'ni kazandım. Çocuk Eğitimi Bölümünü okuyup öğretmen olmak istiyorum. Bunları valimiz sayesinde başardım” dedi.

Merve Kaya da Bartın Anadolu Kız Meslek Lisesi'ni kazanmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Merve Kaya, “Bize bu imkanları sağlayan Valimiz İsa Küçük'e teşekkür ediyorum. Burada tatil yapmak çok güzel. Bizim böyle mutlu olduğumuzu görünce sanırım Valimiz de mutlu olacaktır” diye konuştu.

Gezi programı içinde Pamukkale de olduğunu belirten öğretmenleri Murat Bayer, “Git gel olmasın diye Pamukkale gezisini dönüş tarihine denk getirdik. Yola biraz erken çıkıp orayı da gezeceğiz. Çocuklar gerçekten rüya gibi bir tatil yaşadılar. O kadar mutlular ki bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil” dedi.

Vali Küçük “8 yıl devletin okuttuğu, emek verdiği öğrencilerin başarısızlığını kabullenemedim. Okul müdürü ve öğretmenleriyle görüşerek gerçekten ihtiyaç sahibi olan 20 öğrenci seçmelerini istedim. Kurs sahipleriyle görüşerek ücretsiz öğrencilerin kursa gitmelerini sağladım. Öğrencilerden tek istediğim başarıydı. Başarı gelirse tatil sözü de verdim. Ayrıca başarılı olmaları halinde okullarına da 1000 YTL yardım yapacağımı söyledim” dedi. Küçük sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrencilik yıllarım benim de yatılı okullarda geçti. Yatılı okumanın zorluklarını, sıkıntılarını çok iyi bilirim. Bu duyguları yaşadığım için onlarla onların dilinden konuştum. Beni çok iyi anladılar. Beklediğim başarı geldi. Bu öğrencilerimin başarıları devam ederse üniversite giriş sınavlarında da başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız. Başarılı olanlara yine her yıl Marmaris tatili sağlayacağım. Marmaris'te size destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title