Haberler

Sınav Stresini Bol Bol Meyve-sebze Yiyerek Önleyebilirsiniz

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, ÖSS ve Oks Gibi Sınavlara Bütün Bir Yıl Yoğun Tempoda Çalışan ve Sınav Öncesi Stres Yaşayan Öğrencilerin Bu Zorlu Dönemi, Kaliteli ve Düzenli Beslenerek Sınav Kaygılarını Azaltabileceklerini Söyledi.

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, ÖSS ve OKS gibi sınavlara bütün bir yıl yoğun tempoda çalışan ve sınav öncesi stres yaşayan öğrencilerin bu zorlu dönemi, kaliteli ve düzenli beslenerek sınav kaygılarını azaltabileceklerini söyledi.

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, sınav öncesi çocukların düzenli beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, anne ve babalara tavsiyelerde bulundu. Tanşi, günde en az 4-5 porsiyon meyve yenmesini ve öğün saatlerinin arasının uzun tutulmaması gerektiğini, fast-food yemeklerden kesinlikle uzak durulmasını ve çocuklarda sebze yeme alışkanlıklarının artırılması gerektiğinin önemle üzerinde durdu. Tanşi, "Çocuğum yeter ki yemek yesin mantığı ile onların istediği yemekleri yapmaktansa evde ne pişerse yemeleri gerektiği konusunda çocuklarımızı alıştırmak gerek. Ayrıca gazlı içeceklerden uzak durulması, bunların yerine taze sıkılmış meyve suları, süt veya ayran içmelerini tavsiye ediyorum. Eğer çocuğumuzda kilo problemi varsa yarım yağlı yada yağsız sütte tercih edilebilir" dedi.

Sınav stresini azaltmak için de kuru üzüm ve kuru kayısı tavsiye eden Tanşi, ceviz içi, fındık, fıstık gibi demir yönünden zengin kabuklu meyvelerin de, tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

(SE-SE-Y) 27.05.2008 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title