Haberler

Sınav Kaygısı İçin Bir Haftalık Rehber!

Güncelleme:

İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Gül Çörüş ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL sınava günler kala psikolojik süreç ve beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yüz binlerce öğrenci iyi bir üniversiteye girmek için son hazırlıklarını tamamladı. Pek çok öğrenci sınavların yaklaşmasıyla birlikte özgüven eksikliği ve psikolojik sıkıntılar yaşıyor.Sınav öncesi İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gül Çörüş, sınav başarısını artırmak için öğrencilerin son bir hafta neler yapması gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Çörüş;" Sınav kaygısı nedir sorusunu cevaplayabilmek için önce kaygı nedir sorusunun cevabını bulmak ve kaygı nedir sorusunu da korku nedir sorusundan ayırmak gerekir. Mesela korkuda soluk alıp vermemiz hızlanır, kalp çarpıntımız artar, sindirim faaliyetlerimiz yavaşlar. Korkuda, organizma hayat kalım savaşı veriyordur. Korkunun mekanizması böyle işliyorken kaygı da bundan farklı bir yol izlemez. Hatta kaygı, korkudan da yaygın bir hal gösterir. Çünkü sabit bir nesnesi yoktur. Bir gencin sınav kaygısı, hedeflerini iyi planlayamamaktan doğabilirken, bir başka gencin kaygısı sınav süresi ile baş edememekten olabilir. Sonuç olarak; kedi fobisi duyan bir kimse ona yaklaşmamayı seçip, korkusu ile iyi kötü baş etmeye çalışırken, sınav kaygısı duyan gencin sınava yaklaşmamak, sınavdan kaçınmak gibi bir seçeneği yoktur" dedi.

Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü, kaygıyla baş edebilmek için sınava son bir hafta kala nasıl beslenilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor.

Sınava son 1 hafta kala;

- Öğünlerinize mutlaka bir kâse yoğurt ilave edin. Yoğurt: yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır.

- Meyvelerin gerek doğrudan kendileri yiyin ya da mümkün olduğunca posalı sularını tüketin. Günde en az bir Elma tüketilmelidir, verdiği enerji seviyesi çok güçlü ve uzundur

- Fındık, badem, ceviz, fıstık ezmesi, fıstık ezmesi ve kaju: hızlı enerji ve uzun süreli enerji depolaması sağlar.

Son 3 gün kala;

- Yapraklı Yeşiller: Ispanak, lahana, roka, labada, içtir, tere ve pazı, vitaminler ve mineraller ile dolu ve yemeklerinize düşük kalorili bir ek olarak lezzetlidir

- Vücudun en büyük enerji kaynağı sudur. Hafifçe, limon, meyve dilimleri ve tarçınla aromalandırılmış sularda destekleyicidir. Erkekler günde 10 bardak, kadınların ise en az 8 bardak su / sıvı tüketmeleri önerilir

- Çay ve Kahve ayrıca yeşil çay ve diğer bitki çayları: zindelik veriri, zihin açıklığı verir, yorgunluk alır. Ancak günlük tüketim 3 fincanı aşmamalıdır.

- Karpuz: iyi bir su kaynağı ve enerji artırıcı olan B-vitaminleri, potasyum ve fruktoz kaynağıdır.

-Humus,nohut, tahin, limon, kırmızıbiber protein, zeytinyağı tam bir vitamin-C, esansiyel yağ asit içerikleri ile tam bir enerji deposudur. Zindelik ve zihin açıklığı yaratır.

- Enerji artışı için ev yapımı meyveli ayran, muzlu süt, elma, portakal, havuç, nar suları yada meyve suyu karışımları tüketin. Özellikle bu meyve suları ortalama 45 dakika ile 1 saatlik bir süre odaklanmada artış sağlar.

Sınava girecek öğrencilerin bu programa uymaları ile rahat ve başarılı bir sınav geçirmelerini sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Rumeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title