Haberler

TSK, PKK'yı Havadan Vurdu; Karayılan'ın Telsiz Konuşmaları Ortaya Serildi

Güncelleme:

TSK, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerini bombaladı. Karayılan'ın telsiz konuşmaları ortaya çıktı: Artık Kandil'de barınamıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri, F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı hava harekâtı düzenledi.

TSK'DAN HAVA OPERASYONU

TSK'nın, hava harekâtında, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vurduğu belirtildi.

55-60 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; hava taarruzları sonucunda, en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Saldırı sonrası, güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristlerin; diğer teröristler tarafından, toplu mezarlara gömüldüğü öğrenildi.

KARAYILAN'IN TALİMATLARI TELSİZ KONUŞMALARINDA

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Murat Karayılan'ın talimat ve değerlendirmelerinin bir diğer kişi tarafından terör örgütüne iletilmesi, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı:

"Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da had safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonraki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK'dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde dağ kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız.

"ARTIK KANDİL'DE BARINAMIYORUZ"

Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçakları tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

TUNCELİ'DE AĞIR DARBE: 30-35 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli-Ovacık-Otlubahçe bölgesinde yapılan hava harekâtında 30-35 terörist etkisiz hale getirildi. 2 adet F-16 savaş uçağı tarafından 17.15 ile 17.40 saatleri arasında tespit edilen 6 hedef, yapılan altı adet atımla tam isabet kaydedilerek vuruldu. Hava bombardımanından kaçmayı başaran bazı teröristlerin kaçtığı noktalar İKU tarafından tespit edildi. Bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu noktalar taarruz helikopterlerinden atılan roket ve 20 mm'lik toplarla ateş altına alındı. Taarruz helikopter kolun himayesinde S-70 Sikorsky helikopteri ile Jandarma Komando Timleri bölgeye indirilerek teröristlerin muhtemel kaçış noktaları kapatıldı. Teröristlerden üçü güvenlik kuvvetlerince ele geçirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayılan Kandil Dağı Irak Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (371)

yozgatlı:

Erdoğan işin siyasi kısmını halletti pkk yı halktan uzaklaştırdı dikkat edin halkı ayaklandırmaya çalıştılar ama hüsrana uğradılar tabiki bunların silahtan vazgeçmekyeceğini devlet biliyordu şimdi işin silahlı mücadele kısmanına geldi artık madur edebiyatı da yapamıyoarlar sonu geldi bunların

82
1
yanıtYanıtla
BETER OLACAKSIN PKK:

ne kadar çok terörist yok edilirse barışa ve huzura o kadar çok yaklaşırız.

75
0
yanıtYanıtla
MEMO73:

Ben Kürdüm şu ne mutlu Türküm diyne kelimesini kaldırsın tek devletimiz TÜRKİYE

23
47
yanıtYanıtla
islam:

ne mutlu muslumanim diyene

yanıt40
yanıt2
onur:

Andımızdan bile kaldırdık be kardeşim ne anlamaz adamlarsınız sizin istediğiniz kardeşlik falan değil.

yanıt25
yanıt5
Biji Mobil-IOS:

Türk kürt elele bir olursak dünyayı titretiriz...teröre hayır.

53
0
yanıtYanıtla
akp AKP akpMobil-ANDROID:

oyum AKP ye lan

42
11
yanıtYanıtla
MEMDUH:

OY LAR AK PARTİ''YE. .

38
15
yanıtYanıtla
Altay dağı:

Allah size fırsat vermesin. Vatan saolsun

yanıt3
yanıt10
mustiMobil-ANDROID:

huzur icin akp şaşmayin kardeşlerim

20
32
yanıtYanıtla
Tüm 371 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title