Haberler

Sinan Oğan: Oy Oranımız Yüzde 40'a Çıkacak

Güncelleme:

MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Ak Parti'nin baskın bir seçimle MHP'yi baraj altında bırakma gibi bir niyetinin olduğunu ileri sürerek, "Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde 'Saray'ın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır" dedi.

"MHP'YE YENİ BİR NEFES LAZIM"

Eskişehir'de Yüzügüllü Cafe'de partililerle biraraya gelen Sinan Oğan, 1 Kasım'dan sonra MHP'nin yeni bir nefes almaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Oğan, MHP'nin 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 milyon oy kaybettiğini, Haziran ayında aldığı 80 milletvekili sayısının Kasım seçimlerinde 40'a düştüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:



"MAHKEME KAPILARINA GİDİN DEDİ"

"Milliyetçi hareketin, siyasal temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclisteki durumunun ve Türkiye'deki genel merkez yönetiminin sorgulanmasını beraberinde getirmiştir. Bizler çağırıda bulunarak sayın genel başkana ve sayın genel merkez yöneticilerimize biran önce kendilerinin önderliğinde kendilerinin öncülüğünde kurultaya gitmeleri gerektiğini ifade ettik. Bizler delegelerimizle beraber 548 imza topladık. Ancak sayın genel başkanımız ' Değil 500 imza, bin imza dahi getirseniz bize gelmeyin' dedi. Mahkeme kapılarına gidin dedi."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GERÇEKLEŞMESİNE SEBEP OLMAYIN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağırıda bulunarak kongreye gidilmesini isteyen Oğan şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanım Doktor Devlet Bahçeli; Türk milliyetçilerine, ülkücü iradeyi tecelli edeceği kurultay salonundan mahrum etmeye çalışmayın. Ülkücü milliyetçi hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Gelin, düşün önümüze. Bize 19 senedir yaptığınız gibi yine liderlik yapın. Partimizi kurultaya götürelim. Delegemizin Siyasi Partiler Kanunu'na göre de buna hakkı vardır ve sizin bundan başka yolunuz yoktur. Bu işi daha fazla uzatıp olası bir erken seçimde, olası bir Anayasa referandumunda, olası bir başkanlık referandumunda AKP'nin 14 yıllık rüyası olan başkanlık sistemini gerçekleştirmesine Milliyetçi Hareket Partisi'nin zor günler geçirdiği bu günler vesilesiyle sebep olmayın."

"NİYETLERİ MHP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK"

Sinan Oğan, milliyetçi hareketin oylarını yüzde 15'lerden yüzde 40'la çıkaracaklarını ve ilk girdikleri seçimlerde iktidar olacakları söyleyerek şöyle konuştu:



"2019 senesi bizim karşımızda 3 seçimin bir arada yapılacağı bir yıldır. Eğer ki bir baskın seçimle karşı karşıya kalmaz isek, çünkü biliyoruz ki 'Saray'ın da AKP'nin de bir baskın seçimle acaba MHP'yi baraj altında bırakabilir miyim? Acaba bu durumda 14 senelik rüyama ulaşabilir misiyim gibi niyetleri olduğunu biliyoruz. Eğer bu niyetler hayata geçmezse ki biz bu hareketimizde başarılı olduğumuz takdirde AKP başarısız olacaktır. Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde 'Saray'ın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır."

"BİRİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI, BİRİSİ PARLEMENTO BAŞKAN ADAYIMIZ OLACAK"

Sinan Oğhan MHP Genel başkanlığı seçimini kazanması halinde diğer adaylarla uyum içinde çalışacağını belirterek, "Ben kazandığım takdirde diğer arkadaşlarımızın birisi cumhurbaşkanı adayımız, birisi parlamento başkan adayımız, birisi dışişleri bakan adayımız, birisi büyükşehir belediye başkan adayımız. Bunların hepsiyle beraber, bu arkadaşlarımızın, bu ülküdaşlarımızın hepsiyle beraber kol kola tek bir ekip, bir takım gibi ama yıldızlar takımı olarak çıkacağız ve Allah nasip ederse bir ülkücü Cumhurbaşkanlığı sözü veriyorum, bir ülkücü başbakan, bir ülkücü parlamento başkanı sözünü veriyorum" dedi.

Sinan Oğan'a konuşmasının ardından Eskişehirspor forması ile atkısı hediye edildi. Oğan, toplantı öncesi Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre'nin kabrini ziyaret edip dua okudu ardından 1980 yılında teröristler tarafından öldürülen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın aynı ilçedeki mezarını ziyaret etti.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Sinan Oğan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (18)

Uzman DrMobil-IOS:

Tamam oyum AKPye vereceğim söz

9
24
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

BİRAZ DAHA AÇILALIM DİYEMİ TÜRKİYE BOĞULMAK ÜZERE DOKTORUMM!!!

yanıt8
yanıt0
Bİ DE KENDİME GELİYOM Kİ...:

BEN DE KENDİ KENDİME. . . . . AH ŞU MHP NİN BAŞINA Bİ GEÇSEM. . . . YÜZDE 80 ALIRIM, . . DİYOM. . . . ANCAK. . . LAN, Bİ KENDİME GELİYOM. . . . . . NE AMBAR VAAR. . . NE DE YEM. . . . .

5
26
yanıtYanıtla
CCC:

SİZ OYLE SANIN GÖRECEKSİNİZ . . . .

yanıt21
yanıt4
has vatanperver:

inş. o da olacak pkklıların kökleri türkiyeden kazınacak.

21
2
yanıtYanıtla
Demokrat:

Eskişehir hepsi Ermeni

5
18
yanıtYanıtla
OZUMTURK - C:

20 den fazla oy MHP yi bozar, biribirinizi yersiniz ondan sonra

2
13
yanıtYanıtla
1dost:

Ac tavuk kendini buğday ambarinda hayal edince .ulan sizin iktidar hayaliniz bile olmayacak fazla rüyalara da kendinizi kaptırmayın

3
12
yanıtYanıtla
oğuz çelik:

kendi seçim bölgende %40 bulamadın da şimdi mi bulacan.

3
11
yanıtYanıtla
GÖKHAN:

DEĞİŞİM ŞART ÖNCE MHP DE SONRA TÜRKİYEM DE AÇILIM LA SAÇILIMLA MUZ CUMHURİYETİ GİBİ YÖNETİLMEKTEN BIKTIK. . . .

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title