Haberler

Simurglu Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'u Unutmadı

Simurglu öğrenciler, vefatının 81’inci yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Simurglu öğrenciler, vefatının 81'inci yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü programı Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı faaliyetlerine devam ediyor.

Simurg Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğrencileri,İstiklal Marşı Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yılında, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde (EKSM) 'İstiklalden İstikbale' adlı anma töreni düzenledi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katılım gösterdiği anma töreni Simurg öğrencilerinin Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törene yoğun ilgi gösterildi

Öğrencilerin hazırlamış olduğu'Mehmet Akif Ersoy kimdir?'konulu kısa filmle devam eden törene öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gerçekleşen anma töreninde öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudular. Simurg öğrencileri, Milli Şairimizin hayatından kesitleri hazırlamış oldukları tiyatro oyunu ve koro performansıyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

"Asım'ın nesli böyle bir gençlik"

Düzenlenen anma töreninde kapanış konuşmasını yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın,"Akif'in gördüğü Asım nesli böyle bir gençlik"dedi.

Eyüpsultan gençliğinin emsallerinden çok farklı olduğunu belirten Başkan Remzi Aydın şu sözleri kaydetti: "Elhamdülillah son derece kendine çok güvenen, akademik anlamda kendini geliştirmeye açık çocuklarımız var. Ektiğimiz tohumların karşılığını almaktan son derece memnunum. İnşallah bu süreç devam edecek. Eyüpsultan gençliği birçok güzelliğe layık bir gençlik. Bu akşam Mehmet Akif'i anmak üzere toplandık. Gerçekten onun eserleri canlandırıldı. ve gerçekten Akif'in nesilleri bu çocuklar. Akif'in gördüğü Asım'ın nesli böyle bir gençlik. Geçmişiyle barışık, milli ve manevi değerleriyle barışık, çevresine saygılı ahiret korkusu olan gençlik burada. Sizleri tebrik ediyorum. Geleceği çok güzel bu çocukların. Bu programda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Remzi Aydın Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title