Haberler

Simurg Öğrencileri Mesleklerini Seçiyor

SİMURG yaygın eğitim programında öğrencilerin meslekleri daha yakından tanıması adına yeni uygulamalar hayata geçiyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın vizyon projesi SİMURG, öğrencilerine uyguladığı rehberlik hizmetiyle meslek seçimi konusunda yardımcı oluyor. Bu doğrultuda Yeşilpınar Bilgi Evi Mesleğimi Seçiyorum Atölyesinde 7'nci ve 8'inci Sınıf öğrencilerine "Polislik" mesleği tanıtımı yapıldı.Öğrencilere birinci ağızdan meslek hakkında bilgiler verilip, 155 Polis İmdat hattının öneminden bahsedildi.

"Öğrencilerin istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz"

SİMURG Yeşilpınar Bilgi Evi Sorumlusu Orhan Dede, Başkan Remzi Aydın'ın talimatıyla ve rehberlik birimi öncülüğünde öğrencilerden gelen talepler ve mesleklerin daha yakından tanınması adına yeni bir uygulama başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Bilgi Evi Sorumlu Orhan Dede sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz merak ettikleri meslek gruplarını bize iletmekte ve ilgili meslek grubu mensubu kuruma davet edilip, meslek hakkında bilgiyi bizzat birinci ağızdan almalarını hedeflemekteyiz. Polislik mesleğini merak eden öğrencilerimiz için davet ettiğimiz polis memurumuz ile öğrenciler arasında samimi ve heyecanlı bir ortam oluştuğunu gözlemledik. İlerleyen zamanlarda doktorluk, mühendislik, avukatlık, mimarlık gibi birçok meslek grubu mensubunu da kurumumuza davet ederek etkileşim oluşturmaya devam etmeyi planlamaktayız."

"Meslekleri daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz"

Mesleğimi Seçiyorum Atölyesi ile öğrencilerimize meslekleri daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını belirten Yeşilpınar Bilgi Evi Rehber Eğitmeni Fatma Betül Ergüder, "Bu atölye sayesinde ilerde mensubu olmayı planladığı meslek grubuna karar verememiş öğrencilerin zihninde bazı eğilimlerin oluştuğunu gözlemlemekte, karar vermiş öğrencilerin ise ilgili meslek hakkında merak ettiklerini sorma olanağı bulmasının oluşturduğu memnuniyeti bizzat görmekteyiz. Olumlu katkılarını gördüğümüz uygulamaya interaktif şekilde devam etmeyi düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Hayalimdeki mesleği tanıma fırsatı buldum"

Polislik mesleğinin ilgisini çektiğini belirten Mesleğimi Seçiyorum Atölyesine katılan Gülnisa Örnek, "Büyüyünce ben de polis olmak istiyorum ve katıldığım bu atölye sayesinde hayalimdeki mesleği tanıma fırsatı buldum. Polis ağabeyimiz merak ettiğimiz her şeyi bizlere anlattı ve bu sayede polisliği daha yakından öğrenme fırsatı buldum. SİMURG'a ve başkanımıza çok teşekkür ederim"dedi.

" Polislik hakkında yeni şeyler öğrendim"

Atölyede her hafta farklı meslekleri tanıdıklarını belirten Mesleğimi Seçiyorum Atölyesi öğrencisi Fatih Ahmet Pınar, "Mesleği yapan kişinin gelmesi ile merak ettiklerimizi kendisine sorduk ve bu şekilde çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Polislik hakkında bilmediğim yeni şeyler öğrendim ve ilgim artmaya başladı. Polis abimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title