Haberler

Şimşirgil'den Tarihin Merkezinde Söyleşi

Yıldırım Belediyesi, kahvehanelerdeki kültürel dönüşüm projesiyle ilçe sakinlerini Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile buluşturmaya devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi, kahvehanelerdeki kültürel dönüşüm projesiyle ilçe sakinlerini Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile buluşturmaya devam ediyor.

Cumalıkızık'taki Uludağ Kıraathanesi'ndeki konferansa mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Geçmişi Osmanlı'nın kuruluşuna uzanan 700 yıllık Cumalıkızık köyünde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Osmanlı'nın beylikten devlete geçişine tanıklık eden, fethin kapısı olan Yıldırım'da dünya kültürel mirası arasında yer alan Cumalıkızık, daha sonra imparatorluk dönemini yaşayan ve hala tarihi dokusu korunarak ayakta duran önemli bir merkez. Söğüt'ten başlayan, Bursa'dan Edirne'ye uzanan ve Sultan Mehmet'e 'Fatih' unvanını kazandırırken yeni bir çağın başlamasına sebep olan İstanbul'un fethine karşı hala batının hazımsızlığı var. Ülkemizin güvenliği, milletimizin bekası için bu konular karşısında farkında olalım. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye bir güç de ortada kalmayacaktı. Bu meseleleri milletimizin var oluş mücadelesi gibi görmeli, gençlerimizi bu şuurla yönlendirerek birlik, beraberlik ve muhabbetimizi daim kılmalıyız" diye konuştu.

Kahvehaneden kıraathaneye konferanslarının sonraki programı 16Ocak Salı günü saat 20.00'de Beyazıt Mahallesi Yörükoğlu Kıraathanesi'nde yapılacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şimşirgil Cumalıkızık Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title