Haberler

Şimşek: "Türkiye Yüksek Cari Açıkla Yaşayabilir"

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Yüksek Bir Cari Açıkla Karşı Karşıya Bulunduğunu Belirterek, "Eğer Türkiye'de Siyasi İstikrar Zedelenmezse ve Reform Süreci Tıkanmazsa Orta Vadede Türkiye, Diğer AB Sürecindeki Ülkeler Gibi Yüksek Cari Açıkla Yaşayabilir" Dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yüksek bir cari açıkla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Eğer Türkiye'de siyasi istikrar zedelenmezse ve reform süreci tıkanmazsa orta vadede Türkiye, diğer AB sürecindeki ülkeler gibi yüksek cari açıkla yaşayabilir" dedi.

MÜSİAD'ın "Ekonomi Buluşmaları"na konuk olan Şimşek, Türkiye'de enflasyonun yüksek olduğunu, yükselen enflasyonun arkasında gıda ve enerji bulunduğunu, bütün dünyada da enflasyonun yükseldiğini söyledi.

"Herkes bizimle arayı kapatıyor" diyen Şimşek, Türkiye'deki enflasyonun iddia edildiği kadar artmadığını, dünyaya göre Türkiye'nin performansının çok iyi olduğunu, Türkiye'nin geçen yıl enflasyonu düşen nadir ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Şimşek, "Bu yılın başında 59. sıraya düşmüşüz. Keşke şu gıda, enerji krizi de (olmasaydı) inanın enflasyon, ben inanıyorum ki, hedefe yaklaşırdı. Biz merkez bankasıyla oturduk, hedeflerimizi yaşadığımız şoklar çerçevesinde daha gerçekçi bir çerçeveye oturttuk. Buna ulaşmak için de var gücümüzle gerek mikro reformlarla gerekse öbür yönleriyle gerekli mücadeleyi veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title