Haberler

Şimşek: Reformlar Kararlı Şekilde Uygulanmalı

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi ve Vergi Politikası Reformlarının Kararlı Bir Şekilde Uygulanması Gerektiğini Söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, gelir idaresi ve vergi politikası reformlarının kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonunda ''Kamu Borç Yönetimi'' ile ilgili gerçekleştirdiği sunumunda, 2008 yılında yapılması gereken yapısal reformları, ''Sosyal güvenlik reformu (güncellenmiş reform paketi), iş gücü piyasası reformu, gelir idaresi ve vergi politikası reformlarının kararlı bir şekilde uygulanması, rekabeti artırıcı reformlara ve özelleştirme uygulamalarına devam edilmesi, AR-GE yasa tasarısı, ticaret kanunu, enerji ve ulaştırma altyapısının güçlendirilmesi'' şeklinde sıraladı.

Borç yönetiminde, borç dinamiğinin iyileştirilmesi, borç yükünün makul düzeylere düşürülmesi ve borç stoğunun risklere karşı duyarlılığının azaltılmasını temel hedef olarak aldıklarını bildiren Şimşek, bu suretle borç stoğunun büyüklüğünün ve yapısının ekonomide bir risk unsuru olmaktan çıkarılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Bakan Mehmet Şimşek'in sunumuna göre, geçen yıl yüzde 6,7 olan ''Program tanımlı kamu sektörü faiz dışı fazlasının GSMH'ya oranının'' bu sene yüzde 4,1 olacağı tahmin ediliyor.

''Merkezi yönetim bütçe açığının GSMH'ye oranı'' da geçen yıl yüzde 0,7 iken bu sene yüzde 2,3 öngörülüyor.

Geçen yıl yüzde -2,6 olan ''net borç ödeme''nin bu sene yüzde 0,0 olması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title