Haberler

Şimşek: "Muhalefetin Kalitesizliği Türkiye'nin Yapısal Sorunlarından Bir Tanesi"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halk oylaması sürecinde muhalefetin çalışmalarını eleştirerek, "Aslında muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye'nin yapısal en büyük sorunlarından bir tanesi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halk oylaması sürecinde muhalefetin çalışmalarını eleştirerek, "Aslında muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye'nin yapısal en büyük sorunlarından bir tanesi." dedi.

Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Fıstık Park'ta düzenlenen değerlendirme toplantısında, 2015 yılında seçime giderken Gazianteplilere önemli sözler verdiklerini, bunlar arasında yatırım bütçesi en büyük olanlardan birinin kentin su kalitesini artıracak Düzbağ Projesi olduğunu hatırlattı.

Söz konusu projenin temelini, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 6 Nisan'da atacaklarını anlatan Şimşek, halihazırda ciddi enerji harcaması yapılarak kente su ulaştırıldığını vurguladı.

Söz konusu projede suyun kente cazibeyle geleceğini, böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin enerji masraflarının azalacağını ifade eden Şimşek, artan parayla kente daha fazla proje kazandırılacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, anayasa değişikliği için tüm Gaziantep ekibiyle sahada olduklarını ve çalışmaların oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hepimiz koşturuyoruz ama muhalefetin yalanlarla yarı doğruları nasıl harmanladıklarını net şekilde görüyoruz. Doğrusu muhalefetin seviyesi bizi şaşırtıyor. Gerçekten üzücü. Muhalefetin hiç olmazsa yalan atmayarak, saygınlık noktasında hassasiyet göstermesi gerekiyor ama bunu göremiyoruz. Bu çok önemli bir konu. Aslında muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye'nin yapısal en büyük sorunlarından bir tanesi. Anayasa değişikliğini niye yapıyoruz? Aslında bu mesele AK Parti veya şahsi bir mesele değil. Türkiye'deki parlamenter sistem yönetimde istikrarı sağlayamamış. Bu yapısal bir sorun. 93-94 yıla 65 hükümet gelmiş. Ortalama ömürleri 1,5 yılın altında. Bu hükümetlerin 36 tanesi 1 yıl dahi iktidarda kalamamış. Bu sorun mu, evet sorun. Bunun çözülmesi gerekiyor çünkü Türkiye yönetimde istikrarı sağlayınca başarı elde ediyor, hızlı koşuyor, reform yapıyor, refah artırıyor."

Parlamenter sistem istikrar getirmedi

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminin de böyle bir durum olduğunu aktaran Şimşek, "Menderes'in ve Özal'ın dönemi de AK Parti dönemleri de böyle birer dönemdir. Milletimiz 1970'li ve 90'lı yılları iyi bilir. O dönemde yaratılan tahribatın önceki 10 yıllarda elde edilen kazanımları nasıl tahrip ettiğini herkes çok iyi bilir. Parlamenter sistem bu yapısıyla Türkiye'de istikrar getirememiştir, kalıcı refah artışları ancak ve ancak tek başına iktidarlar döneminde sağlanmıştır. Koalisyonda böyle bir şey olmamıştır, yeni sistem bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor." diye konuştu.

Yeni dönemde 5 yıl kesintisiz icraatın önünün açılacağına işaret eden Mehmet Şimşek, hükümetin bugünden daha güçlü ve bağımsız olacağını, denetim ve yasama anlamında güçleneceğini dile getirdi.

Dün akşam izlediği bir tartışma programına atıfta bulunan Şimşek, "Muhalefet sözcüsünün nasıl milletin gözlerinin içine baka baka yalan atabileceğine doğrusu insan şaşırıyor. Diyor ki 'Eyalet yetkisi veriliyor', öyle bir şey yok. Eyalet yetkisi olsa, böyle bir şey söz konusu olsa o zaman bölücü terör örgütü niye bu kadar güçlü şekilde 'hayır' için çalışıyor. Bunu sormak lazım. Niye bölücü terör örgütleriyle beraber bu 'hayır' kampanyasını yürütüyorsunuz? Anayasa değişikliğinin hiçbir boyutuyla böyle bir yetkiyi içermediğini kendileri de biliyorlar. Fakat milletimizin çok önemli reformla ilgili kafasını karıştırmak ve bu çerçevede bu reformun başarısızlığını sağlamak için akla hayale gelmeyecek yalan ve dezenformasyon süreci içerisindeyiz."

Halk oylamasının ülkeyi güçlendireceğini ve milletin yararına olacağını belirten Şimşek, Gaziantep'te güçlü bir "evet" çıkacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şimşek Gaziantep Türkiye Düzbağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title