Haberler

Şimşek, BTSO'yu Ziyaret Etti

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Biz bu dönemde özel sektörün önünü açtık.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz bu dönemde özel sektörün önünü açtık. Özel sektör de dinamizmini ortaya koydu. İnsanlarımıza iş, AŞ üreten herkese biz tabii ki hizmetkarız. Çünkü aslolan toplumun refahıdır" dedi.

Şimşek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'i ziyaret etti.

Bakan Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nda bir zihniyet devrimi yaşandığını, eskiden belki farklı bir şekilde bakıldığını ama girişimciler sayesinde çok takdir edildiklerini söyledi.

" Türkiye'nin belki komşu ülkelere göre petrol kuyuları yok, ama bizim hakikaten dünya çapında rekabetçi, vizyon sahibi birçok girişimcimiz var. Sanayicimiz, iş adamımız var. Bu da Türkiye'nin aslında kalkınmasının temeli" diyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Biz bu dönemde özel sektörün önünü açtık. Özel sektör de dinamizmini ortaya koydu. İnsanlarımıza iş, AŞ üreten herkese biz tabii ki hizmetkarız. Çünkü aslolan toplumun refahıdır. 90'lı yıllara baktığımız zaman reel olan özel sektör yatırımları yüzde 30 civarında azalmış. Fakat bakıyorum son 10 yılda neredeyse 2.7 katlık yani yüzde 270'lik bir artış söz konusu. Aslında bu özel sektörün bu dönemde önünün açılırsa nasıl bir potansiyelinin olduğunu, ortaya nasıl bir performans koyabileceğinin çok basit, özel bir göstergesi. O yüzden biz de çalışmalarınızdan dolayı sizlere müteşekkiriz. Tabii ki ülke ancak yatırımla, üretimle kalkınır. Sizler de yapıyorsunuz. Biz de elimizden geldiğince yatırım, istihdam ve üretim üzerindeki yükleri minimize etmeye çalışıyoruz. Ülkemizi yönetirken siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrar, bu da beraberinde tabii ki Türkiye'nin rekabet gücünü olsun, iş ortamını iyileştirmede olsun, birçok alanda farklı bir noktaya gelmesinin ve ilerlemesinin önünü açmıştır."

-"Öyle illerimiz var ki devletin katkısından daha fazla üretiyor"-

Maliye Başkanı Mehmet Şimşek, bir gazetecinin "Bursa'nın ekonomideki rolü nedir-" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlar, konuya o şekilde yaklaşmak sığ oluyor. Yani, tabii öyle illerimiz var ki devletin katkısından daha fazla üretiyor. Ama biz ülkeyi bir bütün olarak düşünüyoruz. Yani ülkede bir terör olayı varsa, tabii ki onunla mücadele edilmek zorunda kalınacak. Ülkede başka sorunlar varsa, kaynaklar tabii ki oralara da kanalize edilecek. Örnek olarak, biz Bursa'daki bu ekonomik dinamizmden dolayı son derece mutluyuz."

Ziyaretin sonunda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, Bakan Şimşek'e çeşitli hediyeler sundu.

Şimşek'e, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de eşlik etti.

Muhabir: Harun Kaymaz / Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title