Haberler

    Şimdi Herkes Çin'den Koruyor

    Dünya futbolunun önde gelen yıldızları bir bir Avrupa sahnesinden eksiliyor.

    SPORCOPE ANALİZ HABER - Dünya futbolunun önde gelen yıldızları bir bir Avrupa sahnesinden eksiliyor. Nedeni ise artık herkesin malumu olan Çin sermayesi... Geçtiğimiz yıllarda da transfer sezonlarını sıkça işgal eden bu haberler artık herkesin normal karşıladığı bir durum haline geldi.

    Kimi futbol otoritelerine göre önemli ve önüne geçilmesi gereken bir tehlike gibi görünse de, birçok futbol kulübü ve futbolcu bu durumdan memnun gibi görünüyor. Avrupa'nın herhangi bir liginde forma giyen ve belli bir yaşı aşmış olan futbolcularla başlayan bu "Çin'e göç durumu", zamanla futbolunun verimli çağlarını yaşayan yıldızların da tercih ettiği bir hal aldı.

    Şimdilerde kendi kulüplerinde ve ülkelerinin milli takımlarında düzenli olarak forma giyen ve yaşları 30'dan küçük olan birçok yıldız kendisini "bol sıfırlı" kontratların büyüsüne kaptırmış görünüyor. Kulüpler tarafında ise şu an sessiz bir memnuniyet söz konusu. Çünkü gelen astronomik teklifler oyuncuları olduğu kadar, UEFA'nın uygulamaya koyduğu Finansal Fair Play (FFP) kriterleri nedeniyle zor günler geçiren ve borç batağından kurtulmaya çalışan Avrupa kulüplerinin de ilgisini cezbediyor.

    Son aday Lavezzi

    Bu sansasyonel transfer haberlerinin son kahramanı ise Fransa'nın ünlü kulübü Paris Saint Germain (PSG)'de forma giyen Arjantinli yıldız Ezeqiel Lavezzi oldu. İtalyan spor sitesi Futbol-İtalya'nın verdiği habere göre; Çin Halk Cumhuriyeti Süper Ligi'nde mücadele eden Shangai Shenhua kulübü yetkilileri Lavezzi'ye yıllık 10 milyon euro + bonusları içeren bir teklif yaptı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Lavezzi'ye uzun süredir İnter kulübünün ilgisi olduğu biliniyordu. Katarlı sahibi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşamasa da, yaptığı astronomik bütçeli transferler nedeniyle UEFA'nın sıkı denetiminde olan ve geçtiğimiz yıl 60 milyon euro para cezasına çarptırılan Fransız kulübünün bu transfere izin vermesi bekleniyor.

    Çin Süper Ligi'nde ara transfer sezonunun 26 Şubat'a kadar sürecek olması nedeniyle gerek Lavezzi'nin, gerekse bir başka yıldızın daha uzak doğu turuna çıkmasına şahit olabiliriz.

    Kimler Çin'e transfer oldu

    İşte bu zamana kadar "duygusal" sebepler nedeniyle Avrupa'dan Asya'ya göç eden yıldızlardan bazıları...

    Gervinho Ramires, Guarin, Paulinho, Robinho, Demba Ba, Gilardino, Jadson, Renato Augusto, Luis Fabiano, Asamoah Gyan, Mohammed Sissoko, Mbia, Tim Cahill.

    John Terry, Luis Nani, Lukas Podolski, Ersan Adem Gülüm, Diego Ribas, Burak Yılmaz, Robin Van Persie gibi isimler ise Çinlilerin hedefinde olan isimlerden sadece birkaçı.

    Serhat Karakaş

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title