Haberler

Simav Kaymakamı Ercoşkun, Sydv'nin 2007 Yılını Değerlendirdi

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (Sydv) 2007 Yılını Değerlendirdi. Ercoşkun, 2007 Yılında 'Kırsal Alanda Sosyal Destek ve Sosyal Riski Azaltma Projeleri' Hakkında Bilgiler Verdi. 2007 Yılının Bir Önceki Yıla Nazaran Çok Başarılı Geçtiğini Savunan Ercoşkun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 2007 Yılında Çok Başarılı Çalışmalara İmza ...

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) 2007 yılını değerlendirdi. Ercoşkun, 2007 yılında 'Kırsal Alanda Sosyal Destek ve Sosyal Riski Azaltma Projeleri' hakkında bilgiler verdi. 2007 yılının bir önceki yıla nazaran çok başarılı geçtiğini savunan Ercoşkun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 2007 yılında çok başarılı çalışmalara imza attı. Rutin işlerin dışına çıktı. Yardım için gelen muhtaç vatandaşlara ürettiği birbirinden ilginç 112 projeyi sunarak kendi işlerini kurmasını sağladı. Günü kurtarmak yerine geleceklerini kurtararak Türkiye'de örnek bir çalışmaya imza attı" dedi.

2006 yılında 10 kişinin iş edinmek için bireysel başvuruda bulunduğunu hatırlatan Ercoşkun, "2007 yılında 68 kişi Vakfımıza iş edinmek için bireysel başvuruda bulundu. Bunlardan 51'i şu anda kendi işinin patronu oldu. Vakfın Kırsal Alanda Sosyal Destek ile Sosyal Riski Azaltma Projelerine büyük önem verdiğini hatırlatan Ercoşkun," Vatandaşlar bu alışkanlığımızı bildiği için şimdi artık eskisi gibi küçük yardımlar için talepte bulunmuyor. Kendi işini kurmak isteyenler kapımızı çalıyor" diye konuştu.

2008 yılında daha çok proje üreterek daha çok kişiye vakıf aracılığı ile faydalı olmayı planladıklarını belirten kaymakam Ercoşkun, "2008 yılı içerisinde önem verdiğimiz projelerimizin başında soğuk sera yapımı geliyor. Simav'da arazi kıt. Vatandaşlar küçük arazilerde yaptığı tarımdan başarı elde edemiyor. Bunun yanında arazilerin çoğu da kavak ve söğüt ağaçlarıyla kaplı. Tarım açısından son derece sakıncalı olan bu söğüt ve kavak ağaçlarının kesilmesini sağlayarak bu alanlara soğuk seralar kurdurmak istiyoruz. Bu amaçla 2007 yılında başladığımız proje kapsamında 13 kişiye ilçede soğuk sera kurulmasının onayı çıktı. 2008 yılında soğuk sera projesine daha büyük önem vererek Simav halkını hem kavak ve söğüt ağaçlarından kurtarmak hem de birim alandan daha fazla verim elde ederek gelir seviyesini yükseltmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

2007 yılını başarıyla tamamlayan vakıf mütevelli heyeti ile vakıf çalışanlarına teşekkür etmeyi bir borç bildiğini ifade eden Ercoşkun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mız 2008 yılında üreteceği yeni projelerle daha çok fakir ve yardıma muhtaç vatandaşın yüzünü güldürecek" dedi.

(MY-EFE)

29.12.2007 12:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title