Haberler

Simav'ın Ciğerleri Yandı

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Simav, Hisarcık ve Tavşanlı İlçelerindeki Yangın Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Simav, Hisarcık ve Tavşanlı ilçelerindeki yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Şükrü kocatepe, yaptığı açıklamada, "Hisarcık ilçesine bağlı Tokat köyü Gelinciktepe mevkiinde dün öğleden sonra başlayan ve rüzgarın da etkisiyle akşam saatlerine doğru Simav ilçesi Gölcük yaylasına sıçrayan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahaleler sonucu bu sabah saatlerinde güçlükle kontrol altına alınabildi. 600 hektar çam ormanının tamamen kül olmasına neden olan yangın söndürme çalışmalarına bölge halkının yanı sıra 9 ilden gelen ekipler, 8 helikopter ve 111 arazöz ile

çok sayıda iş makinesi de destek verdi. Tüm çabalarımıza rağmen 600 hektar çam ormanı kül oldu" dedi.

Yangının tehdit ettiği Simav'a bağlı Söğüt köyünün gece yarısı boşaltılmasının gündeme geldiğini belirten Vali Kocatepe, "Şükürler olsun rüzgar gece yarısı yön değiştirince Söğüt köyünün boşaltılmasından vazgeçilmiştir. Ekipler şu anda bölgede soğutma çalışmasını sürdürüyor. Teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.

Orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı davranmasını isteyen Vali Şükrü Kocatepe, "Yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Tekrarından korusun" şeklinde konuştu.

Vali Kocatepe'nin bölgede yaptığı inceleme gezisine Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tarık Hatipoğlu, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, Orman Bakanlığı Kontrol Daire Başkanı Nurettin Doğan da iştirak etti.

(MY-EFE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title