Haberler

Simav'da Su Tahsilatında Teknolojik Dönem

Kütahya'nın Simav İlçesinde Belediye, Bir Süre Önce Başka Birimlerde Başlattığı Teknolojik Atağını Su Tahsilatı Bölümüne de Kaydırdı. Ocak Ayından İtibaren 12 Bin Abonesinin Su Sayaçlarını El Terminalleri ile Okuma Dönemi Başlattı.

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediye, bir süre önce başka birimlerde başlattığı teknolojik atağını su tahsilatı bölümüne de kaydırdı. Ocak ayından itibaren 12 bin abonesinin su sayaçlarını el terminalleri ile okuma dönemi başlattı.

Su sayaçlarının eskiden görevli memurlar tarafından ev ve işyerlerinde okunduktan sonra bilgilerin belediyede bilgisayara işlendiğini belirten Belediye Başkanı Rıza Özdemir, ”Teknolojik gelişmelere ayak uyduran belediyemiz şimdi bu işi tek seferde çözüme kavuşturan el terminallerini kullanma dönemi başlattı. Yeni sistem ile görevli memurumuz su abonesine gidiyor, sayacı okuyor, bilgileri elindeki cihaza işleyip faturasını aboneye teslim ediyor. Uygulamasına yeni başladığımız bu teknolojik sistem sayesinde belediyemiz önemli bir zaman tasarrufu sağlamış olacak. Bunun yanında hatalar sıfıra inecek ve tahsilat ta hızlanacak” şeklinde konuştu.

(MY-EFE)

12.01.2008 11:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title