Haberler

Silvan M.Y.O. Ezidi Çocuklara El Uzattı

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü I. Sınıf Öğrencileri, Ezidi çocuklar için eğitim ve oyun çadırı açtı.

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü I. Sınıf Öğrencileri, Çevre Koruma dersi kapsamında Ezidi çocuklara el uzatarak, Irak'ın Şengal kasabasından gelen Ezidi çocuklar için eğitim ve oyun çadırı açtı.

REHABİLİTE EDİLMELERİ SAĞLANACAK

Öğretim Görevlisi Orhan Karakoyun'un koordinatörlüğünde, Bismil'de kurulan çadırda savaş mağduru çocukların çeşitli aktivitelerle rehabilite edilmeleri sağlanacak.

''SAVAŞLARDA EN ÇOK KADIN VE ÇOCUKLAR MAĞDUR OLUYOR''

Savaşlarda en çok kadın ve çocukların mağdur olduğunu dile getiren Öğretim Görevlisi Orhan Karakoyun, "çocuklar anne-babasız ve evsiz kalmaktadırlar. Çocuklar ancak oyun yoluyla savaşın olumsuz etkilerinden kurtulabilirler. Yani oyun yoluyla yaşadıkları travmaları daha çabuk atlatabilirler. Bu sebeple öğrencilerimizle birlikte onlar için oyun çadırı oluşturduk" dedi.

''HEP VAR OLUN''

Dünyanın en güzel ve en gayretli öğrencilerinin kendi öğrencileri olduğunu söyleyen Karakoyun, "Uzun bir müddet çocukların gözlerindeki ışık sönmeyecek. Hep var olun, hep çocuklarla olun" diyerek, öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Silvan Irak Anne Çocuk Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title