Haberler

Silvan Jandarma Komando Camisi törenle açıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Jandarma Komando Alay Komutanlığında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğince (MÜSİAD) yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Jandarma Komando Alay Komutanlığında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğince (MÜSİAD) yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Regaip Kandilinin idrak edildiği 7 Mart'ta temeli atılan, 31 Mayıs'taki Kadir Gecesinin idrak edildiği gün yapımı tamamlanan, Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen Silvan Jandarma Komando Camisi'nin açılışına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, hayırlı bir eserin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Caminin Alay Komutanlığında olmasının manevi önemi daha da artırdığını dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Her bir karışı sahabe ve şüheda toprağı olan Diyarbakır'da, içinde bulunduğumuz Komando Alayı da kuruluşundan bugüne, devlet, millet, ezan, bayrağımız ve bütün değerlerimiz için şehitler tepesinde her birisinin adı yazılan şehitler ortağıdır, kahramanlar yurdudur. Komando Alayı bu değerleri korumak uğruna, dünden bugüne ve inşallah sonsuza kadar, kahramanca çarpışan, mücadele eden, yardan ve serden geçen ama bu değerlerden vazgeçmeyen kahramanların yurdudur. Bugün aramızda bulunan, nurlanan şehitlerin yanında aynı safta mücadele edip, onurlanan kahraman gazilerin yurdudur. Rabb'im bütün güvenlik kuvvetlerimizi, devlet ve milletin bekası için bu duruşu sergileyen herkesi korusun, ayaklarına taş değdirmesin, her türlü bela ve fitne karşısında onları muzaffer eylesin."

"Bugün ortaya konulan eser, bu büyük medeniyetin geçmiş izlerinin, bugüne gelen büyük zenginliğinin bir küçük yansıması oldu." diyen Güzeloğlu, caminin minaresinden ebediyete kadar ezan sesinin eksik olmamasını diledi.

Güzeloğlu, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Caminin yapımını gerçekleştiren MÜSİAD'a da değinen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"MÜSİAD, bu değerlerin inşası ve ihyasını kendisine vazife gören, ticari faaliyet yürütürken ahlaki değerler üzerinde de gelişmeyi amaç edinen bir kuruluş. Bilin ki; zenginliklerin hepsi tükenir. Anlamlı olan, insanı insan yapan, toplumu ayakta tutan bu manevi değerler üzerinde bir kalkınmayı gerçekleştirmek ve kalıcı hale getirmektir. Burada sağlanan katkı takdire şayandır, örnektir. Burada bulunan MÜSİAD ailesini de bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum. Allah işlerinizde helal, hayırlı ve bol kazançlar ihsan eylesin."

Törene, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Silvan Kaymakamı Adem Çelik, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından camide namaz kılındı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title