Haberler

Silvan'daki Hain Saldırı

"Bıçak kemiğe dayandı, sabrı zorlayan noktalara geldik.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Silvan'daki hain saldırıyı nefretle, hiddetle lanetlediklerini belirterek,

"Bıçak kemiğe dayandı, sabrı zorlayan noktalara geldik. Ama tabii devletin öfkelenme hakkı yoktur, devletin sükunetle olayları tahkik etme ve önlem alma görevi vardır" dedi.

Bakan Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Silvan'daki hain saldırıyı düzenleyenlerin milletçe lanetlendiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Nefretle, hiddetle, öfkeyle lanetliyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, sabrı zorlayan noktalara geldik. Ama tabii devletin öfkelenme hakkı yoktur, devletin sükunetle olayları tahkik etme ve önlem alma görevi vardır. O görevimizin, ödevimizin bilincinde bu olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri almaya çalışacağız. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum. "

Bakan Günay, İzmir'de dün eğitim uçağının denize düşmesi sonucu iki askerin şehit olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Onların acısını içimizde hissederken, daha vahim bir olayın haberi geldi. Vali beyden öğrendik ki, arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık göstermişler. Aslında kendilerini kurtarma derdine düşmüş olsalar meskun mahale düşme ihtimali olduğu çok açık. Bir tür kendilerini feda etmişler ve çok daha büyük bir tehlikenin ortaya çıkmasına sebebiyet vermemişler. Onları da rahmetle anıyorum. Milletimize sabırlar diliyorum. "

-ZEUGMA MÜZESİ-

Zeugma Müzesi'nin açılışının gecikmesine ilişkin soru üzerine Bakan Günay,

"Zeugma Müzesi'nde bazı küçük tadilatlar vardı, onlar da tamamlanıyor. En mükemmeli olması konusunda bazı küçük düzenlemeleri öngörmüştük, onlar da tamamlanıyor. Sanıyorum pazar ya da pazartesiden itibaren bütün dünyanın izlemesine açık olacak. Ama resmi açılışı sayın Başbakan yapacak daha sonra" diye konuştu.

Bakan Günay, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli'ye ilişkin soru üzerine "O konuda açıklama yaptım ben" yanıtını verdi.

İki günlük İzmir ziyareti kapsamında siyasi partilerin il teşkilatlarının yöneticileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü hatırlatan Bakan Günay, bugünkü programında ana muhalefet partisinin İzmir il başkanlığının bulunduğunu, ancak il başkanı Tacettin Bayır'ın Ankara'dan henüz dönmediğini, kendisinin de ziyaretini kısa kesmek durumunda olduğunu söyledi.

Bakan Günay, "Son müessir olaylar nedeniyle daha erken bir tarihte Ankara'da olma ihtiyacı hissettim. O yüzden bu akşam İzmir ve çevresinde çeşitli etkinlikler vardı, hiçbirine katılamayacağım. Bir kandil günündeyiz, ama büyük acılar içinde kandili idrak ediyoruz. Allah milletimize böyle kötü, kara günler göstermesin, bu mübarek akşam hürmetine" dedi.

Günay, valilikten ayrılırken iki çocuk annesi Aynur Doğan'ın (40) eşine ve kendisine bağlanan özürlü maaşıyla geçinemediğini belirterek yardım istemesi üzerine, yardımda bulunulması talimatı verdi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title