Haberler

Silvan'da Sazlı Sözlü Yangın ve Deprem Tatbikatı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne Bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Tarafından Silvan İlköğretim Okulu'nda Düzenlenen Deprem ve Yangın Tatbikatı, Gerçeği Aratmadı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile Silvan Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin Ortaklaşa Düzenlediği Deprem ve Yangın Tatbikatında Öğretmen ve Öğrenciler Davetlilere Müzik Ziyafeti Sundu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından Silvan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı, gerçeği aratmadı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile Silvan Belediyesi itfaiye ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği deprem ve yangın tatbikatında öğretmen ve öğrenciler davetlilere müzik ziyafeti sundu.

Tatbikatı Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa da izledi. İtfaiye personeli tarafından gerçekleştirilen tatbikata öğrenciler ilgi gösterdi. Tatbikatta, yangın ve depremde okul binasının üst katlarında mahsur kalanların kurtarılması, yangına karşı çeşitli müdahale şekilleri gösterildi. Diyarbakır Ulusal Medikal Kurtarma Birliği Başkanı Kendal Tekeş, yangın ve deprem gibi doğal afetler konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi bakımından tatbikatların son derece önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizde 112 Acil Servis, 118 Sivil Savunma ve 110 İtfaiyeye bağlı personel yetersiz olduğundan, birçok afette yetersiz kalıyoruz. Okul yetiklilerinin böyle bir çalışmalarının olduğu bize iletildi. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği sunacağımızı bildirdik ve bugün burada yangın ve deprem tatbikatımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız öğrencileri yangın ve afetlere karşı bilinçlendirmek. Diyarbakır'da kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi bünyesinde tamamen gönüllü olan 66 arkadaşımız görev almakta ve her yıl aramıza yeni ekipler katılmaktadır. Buradaki amacımız doğal afetlerde sağlık kurtarma ekibinin sağlık personelinden oluşmasıdır. Yangın ve afetlerde Sivil Savunma ekipleri zaman zaman sağlık konularında yetersiz kalmaktadır. Birçok okulda öğrencilerimize tatbikatlarda yangın ve afet anında ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ve bu sayede can ve mal kaybının nasıl asgariye indirildiği gösterilmektedir" dedi.

Silvan İlköğretim Okulu'nun organize ettiği, Ulusal Medikal Kurtarma ekibi ile Silvan Belediyesi itfaiye ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği yangın ve deprem tatbikatı sonrasında öğretmenler tarafından düzenlenen müzik ziyafetinde davetliler keyifli anlar yaşadı.

(İHY-SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title