Haberler

Silvan'da Matematik Özendirme Yarışması

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde İlköğretim 2. Kademe Öğrencilerine Yönelik Matematik Özendirme Yarışması Yapıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilköğretim 2. kademe öğrencilerine yönelik matematik özendirme yarışması yapıldı.

İlköğretim 2.kademe öğrencilerine yönelik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen matematik özendirme yarışmasına her okuldan 5 öğrenci olmak üzere toplam 111 öğrenci katıldı, 23 öğretmen görev yaptı. Matematik Özendirme Yarışması Komisyon Başkanı Veysi Çiçek, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim kalitesini yükseltmek ve öğrencileri özendirme yarışmasına her okuldan bir öğretmen görevlendirildiğini belirterek "Toplam 23 öğretmen görev yaparken, 111 öğrenci katıldı. Sınav süresi 1 saat olan yarışmada 40 soru soruldu. Burada amacımız matematiği sevdirmek, seviyeyi ölçmek, OKS sınavı öncesi tecrübe kazandırma, okullar arası başarıyı artırmak adına yarışma havası oluşturmak bölge olarak sayısal alanda sürekli olarak daha da yükselmektir" dedi.

Silvan'da, ilköğretim 2. kademe öğrencilerine yönelik yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül ve başarı belgesi verilecek.

(İHY-AYŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title