Haberler

Silvan'da Kanalizasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan ilçesinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan'da kanalizasyon altyapısı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çarşı merkezinde tamamlanan kanalizasyon altyapısı çalışmalarından sonra DİSKİ'ye bağlı ekipler İsmail Beşikçi Caddesi'ne yoğunlaştı. DİSKİ Genel Müdürlüğü Silvan Şube Müdürü İbrahim Merter, Selahattin Mahallesi İsmail Beşikçi Caddesi'nde yürüttükleri çalışma hakkında bilgi verdi. Merter, çalışma kapsamında daha yüksek bir konumda olan Bahçelievler'den gelen yağmur sularının İsmail Beşikçi Caddesi'nde herhangi bir sel taşmasına neden olmaması için ızgaralar yaptıklarını söyledi.

Caddede Su Taşkınları Yaşanmayacak

Yağmur sularını bu ızgaralardan ana kanalizasyon şebekesine aktaracaklarını belirten Merter, "Şu an devam eden çalışma kapsamında iki ızgara yapacağız. Izgaralardan gelen suları doğrudan ana şebekeye aktaracağız. Cadde boyunca çalışmamız devam edecek. Buradaki çalışmamız sona erdikten sonra belediyemiz yol asfaltlama çalışmasına başlayacak" dedi.
Merter, "Çalışmamız bir kilometre boyunca peyderpey devam edecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından halkımız caddemizde meydanda gelen olumsuzluklardan etkilenmeyecek. Araç sürücüleri mağdur olmayacak. Cadde bu çalışmanın ardından daha konforlu hale gelecek" diye konuştu.

Çarşı Merkez Altyapısı Tamamlandı

Silvan çarşı merkezinde tüm kanalizasyon şebekesini değiştirdiklerini kaydeden Merter, kanalizasyon şebekesi çalışmaları kapsamında 400 metre boyunca 400 mm ve 500 mm çapında koruger borular kullandıklarını söyledi. Merter, çalışma öncesinde çarşı merkez esnafının özellikle yağmur suları sonrasında su baskınları yaşadıklarını anımsatarak, "Özellikle esnafımızın daha rahat çalışmasının ortamını oluşturduk. Esnaf her kış yağan yağmur sonrası su baskını yaşıyordu. Dükkanlarını su basıyor, mağdur oluyorlardı. Çalışma sonrasında başta esnaf olmak üzere tüm halk oldukça rahatladı" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title