Haberler

Silvan'da İnternet Evi Açıldı

2007 yılında Türk Telekom ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile başlatılan her ilçeye internet evi kurulması projesi kapsamında Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kütüphanesi'nde oluşturulan internet evinin açılışı yapıldı.

İnternet evi açılışına Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Diyarbakır Telekom Müdürü Abdulkadir Alpergun, İlçe Telekom Müdürü Nihat Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, İlçe Jandarma Komutanı Emre Başatlı, Emniyet Müdür Vekili Fatih Çalışır, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sırasında 'İnternet Haftası' dolayısıyla yaş pasta kesildi. Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Telekom Müdürü Abdulkadir Alpergun, "Diyarbakır'ımızın bütün ilçelerinde olduğu gibi, Silvan'da da İl Telekom Müdürlüğümüz ile Silvan Kaymakamlığın iş birliği ile internet evinin açılışını yapmaktan büyük gurur duymaktayız. Şirketimiz sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitime büyük önem vermektedir. 2006 yılında başlatılan 'Eğitime tam destek kampanyası' ile iki sene içinde toplam 200 milyon YTL'lik yatırımla toplam 700'e yakın tam teşekküllü okul yaptırılmış ve 40 bine yakın öğrencimize etkin öğrenim imkanı sağlanmıştır. Bu çerçevede bu yıl Silvan'da Türk Telekom A.Ş. olarak 200 yataklı bölge okulunun yapımına 1 Mart 2008 tarihinde başlanmış olup, yaklaşık 4.5 milyon YTL'ye mal olacak olan Yatılı İlk Öğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) 31 Aralık 2008 tarihinde tamamlanması planlanmıştır. İnşallah önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilerek hizmete gireceğini umuyoruz. İçinde bulunduğumuz haftanın 11. yılını kutladığımız İnternet Haftası olması nedeniyle, tüm Silvan halkının İnternet Haftası'nı kutlar, bilgi çağında yeni projelere adım atılması için herkesin kullanımına açık olan ücretsiz internet evinin tüm Silvan halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" diye konuştu.

(İH-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title