Haberler

Silopili Selzedelere Yardımlar Devam Ediyor

Şırnak'ın Silopi İlçesinde Selden Zarar Gören Vatandaşlara Kaymakamlık Tarafından Nakit Para, Gıda ve Giyim Yardımı Yapıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde selden zarar gören vatandaşlara kaymakamlık tarafından nakit para, gıda ve giyim yardımı yapıldı.

Silopi Kaymakamlığı tarafından aile başına 350 YTL olmak üzere 16 aileye toplam 20 bin YTL nakit para yardımı yapıldı. Kaymakam H. Mehmet Kara, "Silopi genelinde sel felaketinde zarar gören hanelerde zengin-fakir ayırımı yapılmaksızın para yardımı yapmaya devam ediyoruz. İlçemizde bundan 6 ay önce de sel afeti meydana gelmişti. 29 Nisan'da gündüz vakitlerinde yeni bir sel felaketi daha yaşandı. Selde hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmedi ancak Görümlü köyü girişinde bir vatandaşımız yıldırım çarpması

sonucu hayatını kaybetti. Silopili vatandaşlarımız gerekli izinleri ilgili kurumlardan alarak evlerini genelde dere yatağında yapmışlar. Siz vatandaşlarımız, çeşitli siyasetçileri, yetkili birilerini devreye sokarak izin belgelerinizi alabilirsiniz ama aldığınız izin belgeleri Allah korusun çocuklarınızın hayatını kaybetmesine neden olabilir. Sel felaketi esnasında Şırnak Valiliği tarafından sel mağdurları için ilçemize anında 20 bin YTL para yardımı geldi. Bundan dolayı Şırnak Valisi'ne teşekkür ederim.

Herkese tekrar geçmiş olsun" dedi.

Silopi Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Ökten, selden zarar gören ailelere daha önce vakıf olarak gıda, giyim, battaniye ve yatak yardımlarının yapıldığını belirterek, bugün de selzedelere nakit, giyim ve gıda yardımında bulunulduğunu açıkladı. Ökten, vakfın selzedelere yardımlarının devam edeceğini bildirdi.

Dağıtılan para yardımından memnun olduklarını dile getiren selzedeler ise, "Devletimize yaptığı bu yardımlardan dolayı minnettarız, teşekkür ediyoruz. Allah, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Ayrıca kaymakamımıza, emniyet müdürümüze ve bizleri unutmayan bütün kurumlara teşekkür ediyoruz. Yapılan bu yardım birçok vatandaşımızın yarasına merhem olacaktır. Devletimizin bu yardımlarının devam etmesini temenni ediyoruz. Allah, bütün yetkililerden ve devletimizden razı olsun" diye konuştu.

(MD-EST-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title