Haberler

Silopi Türgev Kız Yurdunda El Emeği Sergisi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Silopi Kız Yurdunda el sanatları sergisi düzenlendi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Silopi Kız Yurdunda el sanatları sergisi düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen eğitmenler gözetiminde TÜRGEV yurdunda kalan öğrencilere yönelik açılan resim ve filografi kursları sona erdi.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler boş zamanların değerlendirmek üzere katıldıkları kurslarda üretikleri el ürünleri, düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sundu.

Yurdun bahçesinde açılan sergiye Silopi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Sezer Işıktaş, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, TÜGVA Silopi Teşkilat Başkanı Fırat Haşimoğlu da katıldı.

Kaymakam Işıktaş, yaptığı konuşmada, Silopi'nin artık bu tür sosyal etkinliklerle anılacağını vurguladı.

Aynı sergiyi İstanbul'da da açmak istediklerini aktaran Işıktaş, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, okula devam etmenin yanında boş zamanlarında hem kültürel hem de el sanatları anlamında zamanlarını değerlendirmek için bu şekilde verimli çalışmalar yapmaktadırlar. İnşallah bundan sonra ilçemiz bu tür etkinliklerle daha çok gündeme gelecektir."

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Altun da amatör düzeyde yapılan ve son derece profesyonel olan ürünleri görmekten çok büyük keyif aldığını belirtti.

Öğrencilerin zekalarıyla ve el emekleriyle öne çıktığını anlatan Altun, "Silopi'miz çok daha hızlı bir şekilde ilerleyecek. Burada sivil toplum olarak TÜRGEV olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların çok ciddi şekilde karşılık bulduğunu görüyoruz." dedi.

Sergiye katılan öğrenci velisi Azime Uslu ise kızının kendisinin profilini çizdiği resmi sergide görünce çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sezer Işıktaş Osman Bilen Türkiye Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title