Haberler

Silopi'de Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla yaz Kur'an kursları açıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla yaz Kur'an kursları açıldı.

Silopi ilçesinde Gayret Cami Erkek Kur'an Kursu ve Halil Sezgin Kız Kur'an Kursu'na gelen çocuklar, hem dinlerini öğrendiklerin, hem de tatil yaptıklarını söyledi.

İlçede 2 ay sürecek yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 6 bin çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İslami eğitimler de verileceği bildirildi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, kurslarda Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, ahlak dersleriyle beraber sportif etkinlikler de yaptıklarını söyledi.

Her şeyin bir zamanı olduğunu ve öğrenme zamanının da çocukluk olduğunu vurgulayan Elçi, şöyle konuştu:

"Biz çocuklarımıza öyle yaklaşıyoruz ki bir taraftan camiyi öğreniyorlar, bir taraftan Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar, bir taraftan da tatil yapıyorlar. Sadece Kur'an-ı değil, ahlaklı olmayı da öğretiyoruz. Anne ve babalarımızın çocuklarını mutlaka camiye göndermelerini talep ediyoruz. Çocuklarını göndersinler, dinini, namazını öğrensinler. Bugün öyle bir hale gelmiş ki, namaz kılmasını dahi bilmeyenler var. Kur'an'ı, dini ve peygamberi bilmeyenler var. Dolayısıyla bunu daha küçükken öğretmek lazım."

Öğrencilerden Muhammed Salih Cin, Kur'an okuduklarını, namaz kıldıklarını ve temel dini bilgiler hakkında gereken eğitimi aldıklarını söyledi.

Öğrencilerinden Büşra Bayar ise temel dini bilgileri öğrendiklerini belirterek, "Kur'an-ı bilmeyenler gelip burada öğreniyor. Okulda olduğumuzda camiye gelip Kur'an öğrenemiyoruz. Hem dinimizi öğreniyoruz, hem de tatilimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title