Haberler

Şilili Madenciler Soma'da

Şili'de 2010 yılında meydana gelen ve 33 madencinin 69 gün sonra yer altından kurtarıldığı maden kazasında, kurtarma ekibinin başındaki isim Rodrigo Reveco ve kazadan en son kurtarılan madenci Luis Urzua, Soma Kaymakamı Atçı'yı ziyaret etti.

Şili'de 2010 yılında meydana gelen ve yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madencinin 69 gün sonra kurtarıldığı maden kazasında, kurtarma ekibinin başında yer alan Rodrigo Reveco ve kazadan en son kurtarılan madenci Luis Urzua Soma'da temaslarda bulundu.

Demokrasi Denetçileri Derneğinin davetiyle Türkiye'ye gelen Şilili madenciler, İstanbul ve Ankara'daki temaslarının ardından 13 Mayıs'ta maden faciasının yaşandığı Soma'ya geldi.

Soma'daki maden faciasından kurtarılan işçilerden Orhan Turan ve kurtarma ekibinde görev yapan Erdal Turan ile bulaşan Şilili madenciler, dernek yöneticilerinin eşliğinde ilk olarak Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı ziyaret etti.

Atçı, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Şili'nin dost bir ülke olduğunu ve dostlukların da böylesi günlerde ön plana çıktığını ifade ederek, Şilili madencilerin Soma ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Maden faciasının ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Atçı, Türkiye'de madencilik sektörün yeniden ele alındığını ve bu konuda yasal düzenlemeler hazırlandığını belirtti. Yeni yasal düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte madencilik sektöründe her şeyin çok daha güzel olacağını dile getiren Atçı, "Yaşanan acı tecrübelerden dersler çıkarmak çok önemli. Hem acımızı paylaşmak hem de tecrübelerinizi bizlerle paylaşmak için Türkiye'ye Soma'ya gelmenizden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Atçı, konuşmasını, Şilili madencilerin kendi dilinde, İspanyolca "gracias" şeklinde teşekkür ederek tamamladı.

-"Tecrübelerin paylaşımı çok önemli"

Şili'deki maden kazasından son olarak kurtarılan madenci Luis Urzua ise Soma'da vefat eden işçilerin aileleri ve kurtarılan işçilerle buluşmanın, bir maden kazasından kurtarılmış işçi olarak kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için acının unutulmayarak, bu yaşanmışlığın gelecek nesillere aktarılması ve tecrübelerin paylaşılması gerektiğini belirten Urzua, kurtarılan bir madenci olarak bunu çok önemsediğini ifade etti.

Şili'deki kazada kurtarma ekibini yöneten Rodrigo Reveco da Somalıları en iyi anlayabilecek kişilerin kendileri olduğunu ifade etti.

Facianın ardından Türkiye'de birçok çalışma yapıldığını belirten Reveco, bu çalışmaların boşa gitmemesi için mutlaka dünya genelinde bu alanda deneyimli ve uzman kişilerden de faydalanılması gerektiğini savundu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Atçı Türkiye Şili Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title