Haberler

Silifke Ziraat Odası Başkanı Can: "Silifke, Tarımsal Ürün Çeşitliliği Yönünden Zengin Bir Kent"

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Silifke'nin tarımsal ürün çeşitliliği yönünden zengin bir kent olduğunu belirterek, "Alüvyonlu toprak yapısıyla Göksu Deltası ve değişik rakımlardaki tarım arazileri, yurt dışı pazarlarının talep ettiği birçok tarım ürününün yetiştirilmesine imkan sağlamaktadır" dedi.

İlçenin tarım arazilerinin çok bereketli olduğuna dikkat çeken Can, Silifke'de 11 bin 537 ailenin çiftçilikle uğraştığını kaydetti. İlçenin toplam yüzölçümünün 266 bin 600 hektar olduğunu belirten Can, "Bunun 65 bin 754 hektarı tarımda kullanılabilir, geriye kalan 25 bin 961 hektarlık alanı tarıma elverişli olmayan, 174 bin 884 hektar da orman arazisidir. Tarım arazisi olarak kullanılan 65 bin 754 hektarının 12 bin hektarı ova kesiminde olup, ova kesimimizin büyük bir kısmı DSİ sulama kanalları ile sulanmakta, kısmen de motopomp ile sulanmaktadır. Orta ve yayla bölgelerinde kısmen sulama imkanı vardır" diye konuştu.

İlçenin ekonomik yapısının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu ifade eden Can, "İlçemizde yaş meyve ve sebze yetiştiriciliği önemli bir potansiyele sahiptir. Ova bölgelerinde hububat, yerfıstığı, susam, sebze, çilek, bakla, narenciye ve çeltik tarımı yapılmaktadır. Orta sahilde ise yaygın şekilde meyvecilik, sebze ve hububat tarımı yapılmaktadır. Yayla kesiminde ise hububat, elma, kiraz, armut, şeftali, bağ ve nohut tarımı yapılmaktadır" dedi.

Silifke'nin tarımsal ürün çeşitliliği yönünden zengin bir kent olduğunu vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, şunları söyledi:

"İlçemizde böğürtlen üretimi her yıl artarken, bu yıl toplam 150 dönüm alanda ekili bulunan böğürtlen bahçesinde dönüm başına 2.5 ton ürün alınması bekleniyor. Rekoltenin ise 300 ton olacağı tahmin ediliyor. 20 bin dönüm limon arazisiden bu yıl ortalama 70-80 bin ton ürün elde ettik. 500 dönüm arazide açıkta erkenci ekili kayısı ağaçlarından bu yıl 800 ton kayısı üretimi bekliyoruz. Bu yıl 700 dönüm alandaki erik ağaçlarından toplam 5 bin ton erik hasadı yaptık. Çilek üretiminde ise önemli bir yere sahip olan ilçemizde bu yıl 14 bin dönümlük alandan 56 bin ton ürün elde edilmesi hedefleniyor."

(MŞ-MT-MT-Y)

22.06.2007 14:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title