Haberler

Silifke'ye 5 Yıldızlı Öğretmenevi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde denize sıfır öğretmenlerin barınma ihtiyacının karşılanması için modern bir öğretmenevi yapılıyor.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ile birlikte hizmete açılmak üzere olan yeni öğretmenevinde incelemelerde bulundu. Çetin, "Şu anki mevcut Silifke Öğretmenevi'nin yeteri kadar barınma ihtiyacına cevap vermemesi nedeniyle yeni bir öğretmenevinin yaptırılması kararlaştırıldı. Bunun için Taşucu Mahallesi Kız öğrenci Yurdunun yanındaki denize sıfır atıl durumdaki binanın öğretmenevi olacağı kararlaştırıldı. Durumu Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a ilettik. Sağolsunlar hemen gerekli yerleri arayarak şu anki binanın tahsisini yaptık. Yapılan ihale sürecinin ardından öğretmenevinin yapımına başlandı. İçerisinde konferans salonu ve spor merkezinin de yer alacağı denize sıfır modern öğretmenevi turizme büyük katkı sunacak. Yaklaşık 1 ay sonra hizmete açılması planlanan öğretmenevi sayesinde öğretmenlerin barınma sorunu sona erecek. 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet verecek öğretmenevi Türkiye'nin sayılı öğretmenevleri arasında yer alacak" dedi.

Mustafa Çetin, 42 yatak kapasiteli mevcut öğretmenevinin 52 yıllık bina oluşu nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, bu nedenle sıkıntı yaşandığını söyledi. Çetin, "Silifke'de binlerce öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim ve ihtiyaç alanlarına büyük önem veriyoruz ve bu konuda çaba gösteriyoruz. Mevcut öğretmenevi sosyal donatılar açısından da yeterli değildi. Bu eksikliğin giderilmesi için modern bir öğretmenevinin yapımı kararlaştırıldı. Yapımına başlanan öğretmenevimizde 5 yıldızlı bir otelin içerisinde ne varsa o şartları barındıracak. 5 yıldızlı otel kalitesinde olacak. Türkiye'deki en büyük öğretmenevlerinden biri olacak. Bu öğretmenevi tamamlandığında öğretmenlerimiz konaklama, yeme içme, hizmet içi eğitim, sosyal ve kültürel çalışmalarını çok rahat yapacağı bir mekana kavuşmuş olacak. Silifke kültürel ve tarihsel varlıkları ile büyük turizm potansiyeline sahip bir İlçedir. Bölgenin merkezi konumunda da yer aldığı için turist çekebilecek kapasiteye sahiptir. Bu anlamda bu öğretmenevi turizme de katkı sunacaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çetin Silifke Taşucu Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title