Haberler

Silifke'de Tır İçinde 33 Kaçak Yakalandı

Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde, briket yüklü bir TIR'da yapılan aramada Irak ve Suriye uyruklu 33 kaçak yakalandı.

Gümrük ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, dün saat 23.00 sıralarında feribotla KKTC'ye geçecek DH 952/015 R yabancı plakalı briket yüklü TIR'da arama yaptı. Yapılan kontrollerde briketlerin arasında koridor şeklinde 2 ayrı boşluk bırakılıp, 22si Irak, 31'i Suriye uyruklu 33 kişi olduğu görüldü. KKTC'ye gemiyle kaçmak isteyen kaçakların saklandıkları briket yüklü TIR'ın içine oto elektrik kabloları döşenerek aydınlatma yapıldığı belirlendi. Olayla ilgili, şoför 33 yaşındaki Kadir Kılınç ile bağlı bulunduğu nakliyat firmasının adı açıklanmayan bir görevlisi gözaltına alındı. Kişi başına bin 500 ile bin 800 dolara anlaştıklarını söyleyen Suriye uyruklu Abdurrahman Hıssa, ''Parayı KKTC'ye indikten sonra ödeyecektik. Biz kimseyi tanımıyoruz. Suriye'deki amca oğlum bana 'Bir adam seni alacak' dedi. Türkiye'ye Hatay'dan kaçak girdik. Burada da TIR'a bindik'' dedi. Kaçaklar, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilecek.

SİLİFKE (Mersin), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title