Haberler

Silifke'de Teknoloji ve Tasarım Derslerinde Yapılan Çalışmalar Sergilendi

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe genelindeki ilköğretim okullarının teknoloji ve tasarım derslerinde yapılan çalışmalarını sergiledi.

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe genelindeki ilköğretim okullarının teknoloji ve tasarım derslerinde yapılan çalışmalarını sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan "Şimdi Düşünme Zamanı" isimli serginin açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkan Vekili Eyüp Arslan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi birlikte kesti. Sergide her okul Teknoloji ve Tasarım öğretmeni eşliğinde yapılan çalışmalarını ilçe protokolüne tanıttı.

Teknoloji Tasarım "Şimdi Düşünme Zamanı" isimli sergide 2011 eğitim öğretim yılında İlimizi Ankara'da temsil eden Ahmet Necati Hancıoğlu İlköğretim Okulu'nun kopyaya son isimli çalışmasının yanı sıra birçok yeni çalışmalar görücüye çıktı.

Sergide Teknoloji ve Tasarımın önemini belirtmek için yapılan eserlerin yanına, "Eğer güzel bir dünya istiyorsan, önce kendini istediğin dünya gibi tasarla", "Bilim tercüme ile olmaz, inceleme ile olur", "Tasarlamak yapmanın ilk adımıdır", Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir mantıki ve özellikle ilmi olması şarttır""İnsanların hayatına faaliyetine egemen olan kuvvet, teknolojiyle icat yeteneğidir" şeklinde yazılar yazıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, "Bu gün burada öğrencilerimizin çalışmalarını sergiliyoruz. Burada sergilenen eserler arasından komisyonca seçilen 9 eser ilçemizi İl'de düzenlenecek olan seçmelerde temsil edecek. İl'de de başarılı olursak, Mersin'i Ankara'da Türk Patent Enstitüsünün düzenleyeceği Teknoloji ve Tasarım yarışmasında temsil edecek" dedi.

'Öğrencilerimiz düşünce gücünü sergiliyorlar' diyen Kaymakam Fatih Damatlar, "Hepsi bir birinden güzel eserlerini burada sergiliyorlar. Umarım bu eserlerden bir tanesi ilçemizi ve ilimizi Ankara'da yapılacak olan seçmelerde temsil eder. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Damatlar Silifke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title