Haberler

Silifke'de Muz Hasadı Başladı

Silifke'de muz hasadı başladı 2 bin dönüm serada muz üretimi yapılırken dönümden 8 ila 10 ton ürün hasat ediliyorMERSİN - Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan ve son yıllarda muz üretiminin yaygınlaştığı Mersin'in Silifke ilçesinde muz hasadı başladı.

Silifke'de muz hasadı başladı

2 bin dönüm serada muz üretimi yapılırken dönümden 8 ila 10 ton ürün hasat ediliyor

MERSİN - Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan ve son yıllarda muz üretiminin yaygınlaştığı Mersin'in Silifke ilçesinde muz hasadı başladı.

Örtü altında genellikle domates üretiminin yapıldığı ilçede alternatif ürün arayışına giren çiftçiler kurdukları seralarda muz üretimine 3 yıl önce başladı. Şuanda 2 bin dönüm serada muz üretimi yapılırken dönümden 8 ila 10 ton ürün hasat ediliyor. Kilosu ise üreticilerden 2,8 liradan alınıyor. Bir dönüm muz serasının maliyeti 40-50 bin lira arasında değişirken çiftçiler Ziraat Bankası'ndan düşük faizli uzun vadeli kredi kullanarak sera yapıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Doygun, Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke'de son yıllarda muz üretiminin de yaygınlaşmaya başladığını belirtti. Doygun, "Silifke'de şuanda birinci ürün çilek. Ancak önümüzdeki yıllarda muz üretimi de daha da yaygın hale gelecektir. Çünkü ilçemizdeki toprak yapısı ve iklimi muz üretimine çok uygun" dedi.

Silifke'nin bir meyve sebze cenneti olduğunu ifade eden Doygun, "Biz burada çileği ön plana çıkarmışken şimdi çiftçilerimiz alternatif ürün yani daha değişik ürünlere geçiyor. İlk turfanda yaz sebze meyve ilçemizde çıkıyor. Şuanda da muz seralarına başladık. Bir dönümden 8 ila 10 ton mal almaktayız. Bir dönüm sera maliyeti 40-50 bin lira. Bir dönüm 10 ton ürün verdiğine göre fiyatta 2,8 liradan olunca bu çiftçimize çok cazip geldi. Muz, çilek, erik, çeltik, yani Silifke'de yok diye bir şey yok. Doğanın yalancı cennetinde yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Silifke Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title