Haberler

Silifke'de Kayısı Açık Artırmayla Satılacak

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği, Yörede Üretilen Kayısıyı Açık Artırmayla Tüccara Satacak.

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği, yörede üretilen kayısıyı açık artırmayla tüccara satacak.

Silifke kayısı üreticileri ve ilçe tarım müdürlüğü teknik elemanlarının katıldığı "2008 yılı hasadı" değerlendirme toplantısında, kayısının belli bir noktada tüm Birlik üyeleri tarafından toplanıp, tüccarlara malın kalitesine göre açık arttırma şeklinde pazarlamasına karar verildi.

Birlik üyelerinin bu kararı uygulayacağını taahhüt etmesi sonrasında toptan olarak satılan kayısının Birlik marifetiyle pazarlanmasına karar verildiğini belirten Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, "Görüşmeler sonrasında kayısı toplanma yeri, Silifke hali civarı veya eski zirai donatım olarak belirlenen yerdeki toprak mahsulleri ofisinin depoları olacak. Günlük olarak sevkıyatlarımız yapılacak. Sevkıyatı yapılan ürünlerin her üretici için ayrı bir şekilde numaralandırılıp bir nevi barkot sistemine geçiş sağlanacak. Her üretici kendi numarasından ürününü takip ederek üründeki herhangi bir kalite kaybının sonuçlarına kendi katlanacak. Buda uzun vadede doğan zararların önlenmesini sağlayacaktır. Silifke Kayısı Üreticileri Birliği olarak üreticilerimize en iyi fiyatla ürünün değerlendirilmesini sağlamak amacımızdır" dedi.

(MŞ-AB-Y) 29.04.2008 16:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title