Haberler

Silifke'de İmam Hatip Ortaokulu Eğitime Sıkıntılı Başladı

Güncelleme:

Mersin'in Silifke ilçesinde 4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçişle birlikte öğrencilerini İmam hatip ortaokuluna yazdıran veliler servis sorunu yaşıyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde 4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçişle birlikte ilkokul dördüncü sınıfı bitiren öğrencilerini İmam hatip ortaokuluna yazdıran veliler servis sorunu yaşıyor.

Burunucu Köyü'nde yapımı devam eden Cemal Kirişci İmam Hatip Ortaokulunun henüz teslim edilmemesinden dolayı geçici olarak Hasan Paker İlköğretim Okulu'nun ikinci katında eğitim görecek olan imam hatip ortaokulu, 30 öğrencisi servis ve ulaşım sorunu yaşıyor.

Eğitim öğretimin ilk günü öğrencileri ile birlikte Hasan Paker İlköğretim Okulu'na gelen öğrenci velileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi'den yardım istediler.

Öğrencilerin Silifke merkez ve mahalleleri başta olmak üzere Taşucu, Atayurt beldeleri gibi farklı bölgelerden geldiğini ifade eden veliler, "İster Cemal Kirişçi İmam Hatip Ortaokulu olsun, isterse de Hasan Paker İlköğretim Okulu olsun bizin için önemli değil. Bizim için önemli olan çocuklarımızın okula gitmesi isin servis ve minibüs olmasıdır. Okulun şehir merkezinden uzak olmasından dolayı minibüs bulamıyoruz. Hiçbir servis ve şehir içi taşımacılığı yapan minibüsler okulun bulunduğu mevkiden geçmiyor. Bizler çocuklarımızın rahat gidip gelebileceği şehir merkezinde ya da imam hatip lisesinde bir sınıf açılmasını istiyoruz. Servis sorunumuz çözülmezse çocuklarımızı okuldan almak zorunda kalacağız" şeklinde konuştular.

Mevcut imam hatip ortaokulunun Buruncu köyündeki Cemal Kirişci İmam Hatip Ortaokulu olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, "Mevcut okulumuzun inşaat çalışması tamamlanmadığı için 10 gün sonra eğitim öğretime başlayacağı için çocuklarımızı geçici süreyle Hasan Paker İlköğretim Okulu'na gönderdik. Ama yaşanan sorunlara duyarsız kalamayız. Çocuklarımızın ulaşımı kolay bir okulda eğitim öğretim görmesi isin elimizden geleni yapacağız. Ulaşımın kolay olacağını düşündüğünüz imam hatip lisesinde yasaların el verdiği şartlarda bir sınıf açmaya çalışacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silifke Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title