Haberler

Silifke'de Binlerce Kişi Yağmur Duasına Çıktı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde Aylardır Süren Kuraklık, Çiftçileri Yağmur Duasına Çıkardı. Kurtuluş, Sökün ve Bahçe Köylüler, El Açıp Yalvararak, Yağmur İçin Dua Etti.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde aylardır süren kuraklık, çiftçileri yağmur duasına çıkardı. Kurtuluş, Sökün ve Bahçe köylüler, el açıp yalvararak, yağmur için dua etti.

Yurdun bazı bölgelerinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Silifke'de çiftçiler yağmur duasına çıktı. Kurtuluş, Sökün ve Bahçe Köyü'nde yaşayan yaklaşık 2 bin 500 kişi, Bahçe Köyü Hurma Mahallesi'nde toplanarak Silifke Müftüsü Sabri Kütükçü eşliğinde dua ederek el açtı. Kadın ve çocukların da katıldığı yağmur duasında, Kuranı Kerim okuyan imamlar, yağmur için dua etti, bereket istedi. Okunan Kuranı Kerim ve yapılan yağmur duasının ardından kesilen kurbanların etlerini kavurma yaparak yiyen köylüler, dualarının kabul edileceğine ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde yağmurun yağacağına inandıklarını belirtti.

Kurtuluş Köyü muhtarı Zeynel Özkan, kuraklığın Türkiye'de ve Silifke'de aylardır sürdüğünü, bunun da kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Yağmurun özellikle köy insanının yaşamında önemli bir yer tuttuğunu belirten Özkan, "Uzun süren kuraklıktan sonra Silifke'ye bağlı köyler olarak yağmur duasına çıktık. Bugünkü dualarımızın ardından Allah inşallah yağmur verir ve yüzümüzü güldürür" dedi.

Yağmur duasına katılan köylüler ise, Silifke'nin 2 aydır yağmur görmediğini, bu nedenle bahçelerin ve sebzelerin kuruyacak duruma geldiğini belirterek, "Allah'a dua ederek yağmur istedik. Yaptığımız dualar yerini bulacak, kısa zamanda yağmur düşecek ve kuraklıktan kurtulacağız" diye konuştu.

Yağmur duasını gerçekleştiren Silifke Müftüsü Sabri Kütükçü, "Peygamberimiz öncesi kavimler döneminde, peygamberimiz zamanında ve sonrasında yağmur dualarına çıkılmıştır. Bilindiği gibi aylardan beri rahmet yağmıyor, bağlar, bahçeler kurumaya yüz tuttu. Hayvanlar, bahçeler susuz kaldı, ülkemizde su sıkıntısı çekiliyor. Biz burada Ayet-i Kerime'nin gereğini yaparak dua ettik. Rahmetin verilip verilmemesi Allah'a kaldı. Duamızı yaptık, gerisini Allah'a bıraktık. Bu bir sünnettir. Bu tür dualar geçmişte de olmuştur, zamanımızda da olmaktadır, gelecekte de olacaktır" dedi.

Yağmur duasına Kurtuluş Köyü muhtarı Zeynel Özkan, Sökün Köyü muhtarı Hüseyin Turgut ve Bahçe Köyü muhtarı Ali Şahin'in yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 vatandaş katıldı.

(MŞ-AB-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title