Haberler

Şile'nin Köyünde Sarılık Salgını Şüphesi... - Teke Köyü'nde 6 Ay İçinde 5 Kişiye Sarılık Teşhisi Konulması Üzerine Su Kaynaklarından Alınan Numuneler Tahlile Gönderildi

Şile Kaymakamı Erdoğan Ülker, Şile'nin Teke Köyü'nde sarılık salgını şüphesiyle su kaynaklarının kullanımının yasaklandığını ve tankerlerle köye içme suyu taşındığını bildirdi.

Şile Kaymakamı Erdoğan Ülker, Şile'nin Teke Köyü'nde sarılık salgını şüphesiyle su kaynaklarının kullanımının yasaklandığını ve tankerlerle köye içme suyu taşındığını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Ülker, 2'si geçen hafta olmak üzere son 6 ay içinde toplam 5 kişiye, başvurdukları poliklinik ve devlet hastanesinde sarılık teşhisi konulduğunu bildirdi.

Bunun üzerine çalışmalara başladıklarını anlatan Ülker, köyün 5 ayrı su kaynağından numuneler alındığını ve tahlil için laboratuvara gönderildiğini dile getirdi.

Ülker, ''Tahlil sonuçları çıkıncaya kadar suların kullanılmasını yasakladık. Kaynaklardan birinde mikroba rastlandı ancak kesin sonuçlar henüz çıkmadı. İSKİ, 3 gündür tankerlerle köye su taşıyor'' dedi.

Ülker, Sağlık Grup Başkanlığının çalışmalarının sürdüğünü, halkı uyardığını anlatarak, 600 civarında nüfusu bulunan köydeki su depolarının boşaltılarak, dezenfekte edildiğini kaydetti.

Şile Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsa Topaloğlu da müracaat eden hastaların tedavilerinin derhal yapıldığını söyledi.

Opr. Dr. Topaloğlu, görülen Hepatit A hastalığının, içme sularına kanalizasyon karıştığının göstergesi olduğunu vurgulayarak, Hepatit B ve C hastalıkları gibi çok tehlikeli olmayan Hepatit A'nın tedavisinin istirahat, dinlenme ve iyi beslenme olduğunu ifade etti.

Bağırsak bozukluğu gibi şikayetlerle gelenlerin sayısının da çok olduğunu, bu kişilerin tedavilerinin yapılıp ilaç verilerek gönderildiklerini dile getiren Topaloğlu, ''Hayati bir tehlike bulunmamaktadır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title