Haberler

Şile'de Kıyıya Oturan Gemide Mahsur Kalan Mürettebat Kurtarılırken Adeta Can Pazarı Yaşandı

Güncelleme:

İstanbul Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Gemide bulunan 16 mürettebatın kurtarılma çalışmaları esnasında adeta can pazarı yaşandı.

İstanbul Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Yan yattığı belirtilen Natalıa adlı gemide 16 mürettebatın bulunduğu öğrenildi. Yan yatan gemide mahsur kalan mürettebat kurtarıldı. Mürettebat halata yerleştirilen bir sepete bindirilme ile gerçekleştirilen ve adına varagele denilen sistemle kurtarılarak karaya çıkartıldı.

FIRTINA NEDENİYLE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Olay saat 04.30'da Riva Sahilköy beldesi 2 mil açığında meydana geldi. Komor Adaları bandralı 127 metre uzunluğundaki Natalıa adlı kuru yük gemisinin kıyıya sürüklendiği ihbarı üzerine bölgeye emniyet amaçlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-3 ve Kıyem-8 botları yönlendirildi.

Şile'de Kıyıya Oturan Gemide Mahsur Kalan Mürettebat Kurtarılırken Adeta Can Pazarı Yaşandı

DEMİR ATILARAK SÜRÜKLENME DURDURULDU

Kuru yük gemisinin Riva Sahilköy beldesi Karaburun mevkisinin 1,4 mil açığında sürüklenmesi üzerine demir atılarak, sürüklenme durduruldu.

Şile'de Kıyıya Oturan Gemide Mahsur Kalan Mürettebat Kurtarılırken Adeta Can Pazarı Yaşandı

GEMİ KAPTANI YARDIM İSTEMEDİ

Gemi kaptanının bir yardım taleplerinin olmadığını bildirmesi üzerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı botlar, İstanbul Boğazı Anadolu Feneri civarında hazır bekletildi.

Şile'de Kıyıya Oturan Gemide Mahsur Kalan Mürettebat Kurtarılırken Adeta Can Pazarı Yaşandı

SAHİLE 0,5 MİL MESAFEDE TEKRAR DEMİRLEDİ

Daha sonra makine arızasını gidererek İstanbul Boğazı girişine doğru hareket eden gemi, ağır hava şartları nedeniyle sahile 0,5 mil mesafede tekrar demirledi.

09.00 CİVARINDA KARAYA OTURDU

Gemi, hava şartlarının ağırlaşması sebebiyle demir tarayarak Karaburun mevkisinde saat 09.00 sularında kıçtan karaya oturdu. İçinde 16 personelin bulunduğu gemiden su alma, çevre kirliliği, ölü veya yaralı olduğu bilgisi rapor edilmedi.

KIYI TAHLİYE EKİBİ KARADAN OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Kurtarma-7 denizden, kıyı tahliye ekibi de karadan olay yerine sevk edildi. Nene Hatun Kurtarma Gemisi de olay yerine intikal etti. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri de görevlendirdi.

Şile'de Kıyıya Oturan Gemide Mahsur Kalan Mürettebat Kurtarılırken Adeta Can Pazarı Yaşandı

MÜRETTEBAT HALATLARIN ÜZERİNDEKİ SEPETLERLE KURTARILDI

Gemideki 16 personel için kurtarma çalışması başladı. Bunun için karadan gemiye halatlar çekildi. Mürettebat, halatların üzerindeki sepetlerle kurtarıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 16 mürettebatı bulunan gemide can kaybının bulunmadığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırtına Şile 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

Diyarbakır21:

Ben olsaydım kaptanı çıkarmazdım o gemiden gemiyle birlikte batsın dünya kurtulsun böylelerinden. Başkasının canınıda kendi canı gibi hiçe sayıyor

2
7
yanıtYanıtla
DİYARBAKIR21 E:

ettiği lafa bak şimdi ne kadar salakça ve akılsızca bir yorum böyle. kaybol

yanıt1
yanıt1
YVZS:

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN İNŞALLAH. BOTLARIMIZ HIZIR GİBİ MAŞALLAH. SAYGILAR.

5
3
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

kurtarmayın Onlar ALLAH''IN naletlediği kişiler

1
7
yanıtYanıtla
dr.colombo:

Kaptan sahil güvenliğe rehberlik parası vermemek için kasmış ama o vereceği paranın belki de 1000 katı çıktı şimdi. En azından ölen yok

5
1
yanıtYanıtla
BANA BAK MÜLAYİM:

gecmis olsun

3
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA.C:

ALLAH YARDIMCI LARI OLSUN İNŞAALLAH KİMSEYE BİŞEY OLMAZ.

2
0
yanıtYanıtla
krtma:

ne sahil güvenligi ne rehber parası arkadaşım laf olsun diye bilmeden yazma ALLAH denizdekinin ve tüm kurtarma ekibinin yardımcısı olsun inşallah

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title