Haberler

Şile'de Batan Gemi

Şile açıklarında 12 gün önce batan yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle sürüklenip, kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botunun personeli Mehmet Genç'in (47)...

Şile açıklarında 12 gün önce batan yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle sürüklenip, kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botunun personeli Mehmet Genç'in (47) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi.

Mehmet Genç için Beykoz Merkez Ortaçeşme Camisi'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesinde Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, taziyeleri kabul etti. Mehmet Genç'in halası olduğu belirtilen iki kadın, Türk bayrağına sarılı naaşın başında ağıt yaktı.

Cenaze törenine katılmak için camiye gelen ancak fenalaştığı için cami dışındaki arabada tutulan Mehmet Genç'in babası Osman Genç'e sakinleştirici iğne yapıldığı öğrenildi.

Genç'in cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Olcay Özgürce, Deniz Hizmetleri Dairesi Başkanı Arslan Dede, İdari İşler Daire Başkanı Yaşar Bayrak, İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün ile çok sayıda kıyı emniyeti mensubu katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da cenaze törenine çelenk gönderdi.

Mehmet Genç'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere karayolu ile Giresun'un Görele ilçesi Şalaklı köyüne gönderildi.

Bot personeli Mehmet Genç'in yarın öğle vakti kılınacak cenaze namaz sonrası toprağa verileceği belirtildi.

-"Bildiklerini, savcı ile paylaşsınlar"-

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, dayısının cesedinin, dün saat 17.00 civarında bulunduğunu, teşhisi kendisinin yaptığını ve yarın da köyünde dedesinin yanına defnedileceğini söyledi.

Soruşturmanın ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Öztürk, cenazeyi defnetmeden herhangi bir başvuruda bulunmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yapılan açıklamalardaki gibi kaptan Cemil ve dayım, o gün görevli değiller. Kaptan ve dayım, izinliyken evden çağrılıyor. Özellikle dayım evden çıkmak istemiyor. Cemil kaptanın ısrarıyla 'Gidelim, göreve çıkmayalım' telkiniyle Şile'ye gidiyorlar. Amaçları sırf görev yerinde olmak. Dayım, göreve çıkmadan önce batan geminin operasyonunu evden televizyondan izliyor. İnternetten denizi ve Şile'yi kontrol ediyor ve botun kesinlikle oradan çıkamayacağını, o dalgaları aşamayacağını söyleyerek, helalleşerek evden çıkıyor. Olay gerçekleştikten sonra kurtulan Ahmet Kasarcı'nın beyanları var. Kaptan botun içinden 'İstifa istiyordunuz, alın size istifa, buyurun bakın çarkçım yok. Kayalıklara sürükleniyoruz' diye bağırıyor. Bizim burada tek isteğimiz var. Kıyı Emniyeti'ndeki arkadaşlar, özelikle Şile'de bu durumu yaşayanlar, duyduklarını, gördüklerini, bildiklerini lütfen savcı ile de paylaşsınlar. Dayımın başına gelenler onların başına da gelebilir."

-Olayın geçmişi-

Ukrayna'nın Maripol kentinden Antalya'ya 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan Solna Denizcilik Şirketi'ne ait St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 groston ağırlığında 110 metre boyundaki yük gemisi, Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle 4 Aralık'ta Şile'nin 12 mil açığında batmıştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı arama-kurtarma ekiplerince yapılan ilk müdahalede gemi mürettebatından 4 kişi sağ olarak kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Kurtarma çalışmalarına katılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahlisiye botunun Şile rıhtımındaki kayalıklara çarparak parçalanması sonucu da 4 personel kaybolmuştu.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bot personelinden Ahmet Kasarcı yüzerek kıyıya çıkmış, bir gün sonra bot kaptanı Cemil Özben ile bot personeli Turgay Sarıboğa'nın cesetleri bulunmuştu. Bot personeli Mehmet Genç'in cesedine ise 11 gün sonra ulaşılmıştı.

Arama ekipleri bugün de balıkçı Mümin Akgün'ün cesedine ulaştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, gemi mürettebatından 7 kişi bulunana kadar devam edecek.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Öztürk Mehmet Genç Giresun Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title