Haberler

* Şile Belediyesi Tarafından Organize Edilen 27.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali...

Şile Belediyesi tarafından organize edilen 27.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne yurt içi ve yurt dışından el işi sanatçıları ile halk oyunları ekiplerinin katılımı ile başladı.

Şile Belediyesi tarafından organize edilen 27. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne yurt içi ve yurt dışından el işi sanatçıları ile halk oyunları ekiplerinin katılımı ile başladı. Almanya, Japonya, Özbekistan Tunus ve çok sayıda ülkenin katıldığı festivalde, farklı kültürlere ait el sanatları eserleri sergileniyor. Festivalin açılış kortejine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Pati İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve çok vatandaşlar katıldı.

"BEN ŞİLELİ SAYILIRIM"

Festival açılışına katılan AB Bakanı Egemen Bağış Şile festivallerinin ülkemizin önemli festivalleri olduğunu belirterek, "Amacımız Şile'yi Türkiye'nin Hollywood yapmaktır. Ayrıca film stüdyolarının olduğu bir yer olacaktır Şile" şeklinde konuştu. Bakan Bağış ayrıca Şile bezinin yerinde üretilmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını dikkat çekti. Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise "Şile Festivalleri'nin 27 yıldır yapıldığını ancak her yıl daha iyisini nasıl yaparız konusunda şahsım ve çalışma mesai arkadaşlarımla mücadele ediyoruz" dedi. Öte yandan 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin 17 Ağustos derperminin yıl dönümüne dek gelmesi nedeniyle bazı vatandaşlar tepki gösterdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özbekistan Japonya Almanya Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title