Haberler

Silah Arkadaşlarından Şehide 22 Yıllık Vefa

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde 30 Aralık 1996 yılında PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Denizlili Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş için mevlit okutuldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen silah arkadaşları, şehit Jandarma Er Kuş'un Sarayköy'deki baba ocağını ziyaret etti. Şehidin mezarı başında Kuran okunup, dua edildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde hain saldırı sonucu şehit olan Denizli'nin Sarayköy ilçesinden Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş'un silah arkadaşları 22 yıldır aralıksız her yıl ilçeye gelerek, şehit arkadaşlarını mezarı başında anıyor. Saldırının yapıldığı dönemde karakol komutanı olan ve şu an Jandarma Kriminal Daire Başkanı görevindeki Mustafa Mercan, Şırnak Silopi eski Alay Komutanı emekli Albay Yasin Şahin, emekli Albay Ferhat Konyalı ve silah arkadaşı eşleri ile birlikte baba Osman Kuş'un elini öptü. Şahit Kuş'un arkadaşları daha sonra şehitliğe geçerek, silah arkadaşlarının başında Kuran okuyup karanfiller bıraktı.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR VEFA'

Ziyaretin ardından Şehit Hüseyin Kuş'un komutanları ve silah arkadaşları AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından ilçedeki Kültür Merkezi'nde ağırlandı. Özbaş, 22 yıldır silah arkadaşlarının şehidin ailesini yalnız bırakmadığını, bu davranışın Türkiye'ye örnek bir vefa niteliği taşıdığını söyledi. Şehit Hüseyin Kuş'un o dönemde bölük komutanı olan Jandarma Kriminal Daire Başkanı Mustafa Mercan, "Hüseyin Kuş'u 22 yıl önce bugün şehadet mertebesine uğurladık. Bir çınarını Osman babamıza veremedim ama o gün bugündür evlatları olarak yanına gelmeye çalışıyoruz. Acılarının milyonda birini paylaşmaya çalışıyoruz. 22 yıldır sürekli bu organizasyon devam ediyor ve edecek" dedi.

Şehit Jandarma Komando Er Kuş'un arkadaşlarından Sakarya'dan gelen Barış Çopan ise, 22 yıldır ilçeye geldiklerini belirterek, "Ben askerdeyken sağlıkçıydım. Hüseyin Kuş'un çatışmada yaralandığını duyduk yanına geçtik. Sürüne sürüne olabildiğince hızlı gittik ama yetişemedik. Elimizden geleni yaptık ama şehidimizi kurtaramadık. O an çok kötü hissettik kendimizi. Şehidimizin mevlidine her yıl geliyoruz. Ömrümüz yettiğince buraya gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
title