Haberler

Siirtli Şehit Anneleri ve Kadınlar Onuruna Yemek

Siirt Valiliği ile İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar onuruna yemek verildi.

Bir restoranda düzenlenen programa Vali Ali Fuat Atik ve Siirt Belediye Başkanı Vekili Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, şehit anneleri ve eşleri ile kadınlar katıldı.

Vali Atik, kadınlara büyük değer verdiklerini söyledi. Kadınların hem sosyal hem de devlet hayatında farklı bir yeri bulunduğunu dile getiren Atik, dini açıdan da kadının önemli olduğunu vurguladı.

Atik, "Öyle bir inançtan geliyoruz ki Peygamberimiz cahiliye dönemini kapatmış. Biz işte böyle bir kültürden gelen milletiz. Bizim beslendiğimiz kaynak bu." şeklinde konuştu.

"Sizler hepiniz birer Nene Hatun, Şerife Bacı ve Erzurumlu Kara Fatma'sınız." diyen Atik, şunları kaydetti:

"Askerimiz Afrin'de terörle mücadele ederken, annelerin, kadınların o askerlerimize nasıl fedakarca pasta, börek yaptığını, evlatlarımız orada ev yemeği yesinler diye çabaladığını gördük. İşte Türk kadını budur. Biz de Valilik ve belediye olarak kadınlarımıza elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde her türlü fırsatı sağlamak üzere çalışıyoruz. Sizler toplumun geleceğini şekillendireceksiniz. Sizler bizleri var edeceksiniz. Bizleri doğuran, hayata kazandıran sizlersiniz. Bu vesileyle başta annem olmak üzere tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Şehit annelerimizin o mübarek ellerinden öpüyorum."

Çalışanları kadın olan "Kadın Yaşam Merkezi" kurulacak

Belediye Başkan Vekili Taşkın da ayrımcılığa karşı olduklarını belirtti.

"Kültürümüzde, inancımızda, geleneklerimizde, ayrımcılığın hiçbir türüne yer yoktur. Biz hiçbir konuda ayrımcılık yapmayız." ifadelerini kullanan Taşkın, kadının cefakarlığı, fedakarlığı, sabrı ve topluma sunduğu katkılarla bilindiğini aktardı.

Taşkın, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, şöyle devam etti:

"Kahraman askerlerimiz Afrin'de büyük mücadele içerisindeler. Bakıyoruz kadın subaylarımız da aynı fedakarlığın, cesaretin içerisinde bulunmakta. Analarımız ve eşleri onlar için dua ediyor. Biz bu toplumun unsuruyuz. En başta insan olmanın şerefini taşıyoruz. Bizim cinsiyet ayrımcılığımız yoktur. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadın haklarının kanunlaştırılmasında dünyaya örnek devletlerden biridir."

Taşkın, 1,5 yılda yaklaşık bini aşkın kadının değişik kurslarda eğitim aldığını anlatarak, kadınların okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, dikiş-nakış, ve saz çalmayı öğrendiğini aktardı.

Bu anlamlı günde farkındalık oluşturmak adına kadınlara toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım imkanı sağladıklarını ifade eden Taşkın, Siirt'teki hanelere ayrıca sembolik hediyeler takdim edeceklerini belirtti.

Taşkın, ekiplerinin ev ev gezdiğini anlatarak, "Ulaşabildiğimiz kadar kadına ulaşacağız." diye konuştu.

Siirt'te, çalışanları kadın olan bir kadın yaşam merkezi kuracaklarının müjdesini veren Taşkın, merkezde yüzme havuzu, sauna, hamam, toplantı salonları, spor salonları, kurs salonları, kreş, cep sineması, park ve bahçesinin bulunacağını, yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alana kurulacağını dile getirdi.

Taşkın, merkezin projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, merkezi en kısa sürede Siirtli kadınlara hediye etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Atik Afrin Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title