Haberler

Siirtli Kadınlara Mikro Kredi

Siirt Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen törende, kadınlara mikro kredi çekleri verildi.

Siirt Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen törende, kadınlara mikro kredi çekleri verildi.

Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, on binlerce insanın mikro kredi sayesinde ayakları üstünde durabilecek hale geldiğini, Türkiye'de mikro kredi alanların sayısının 60 bini geçtiğini söyledi.

Türkiye'de 60 binin üzerindeki kadının onurlu bir hayata tutunma başarısını gösterdiğini dile getiren Büyükkaya, "Prof. Dr. Muhammed Yunus dünyayı değiştiren 10 fikirden birinin sahibi olarak projeyi uyguladı. Türkiye'de Prof. Dr. Aziz Akgül yerleştirdi. İnanıyorum ki bu iş daha da gelişecek ve büyüyecek" dedi.

Vali Ahmet Aydın da mikro kredi konusunda Siirt'in geç kaldığını, bunu telafi etmek için çalışma yapacaklarını belirtti.

Dünyada sistemden 400 bin kişinin, Siirt'te ise 300 kadının yararlandığını anlatan Aydın, bu sayının 30 binlere çıkarılacağını bildirdi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise mikro kredi uygulamasının kişilerin gelir getirecek faaliyetlerde bulunması ve aileyi bir bütün olarak kalkındırmaya yönelik çok önemli bir konu olduğunu kaydetti.

Akgül, "Çalışamayacak durumda olan hasta, yaşlı, özürlü vatandaşımıza bireysel, toplum, kurumlar ve devlet olarak her türlü desteği evine kadar götürerek vermemiz lazım. Ama onun dışındaki herkesin mutlak suretle kendi hayat kalitesini arttırması için elini taşın altına koyması gerekir. İşte mikro kredi böyle bir faaliyettir" diye konuştu.

Törende, mikro kredi kullanan ve geçen ay eşinin mezarını ziyaretten dönerken trafik kazası sonucu vefat eden 8 çocuk annesi Emine Turhan'ın öz geçmişi okundu. Daha sonra çocuklarına sigortanın 10 bin liralık çeki verildi. Çeki alan çocuklar duygulanarak ağladı.

Daha sonra bin ile 5 bin lira arasında mikro kredi almaya hak kazanan kadınlara çekleri verildi.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Aziz Akgül Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title