Haberler

Siirt: Valilikten Öğrencilere Uyarı

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çocuk ve Gençlerin Eğitim ve Öğretim Gördüğü Okullarda Kılık Kıyafet ve Davranışlardaki Düzensizliğe Çözüm Getirmek Amacıyla Bir Dizi Yasaklamalar Getirdi.

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretim gördüğü okullarda kılık kıyafet ve davranışlardaki düzensizliğe çözüm getirmek amacıyla bir dizi yasaklamalar getirdi.

Vali Mutlu, öğrencilerin derslerine daha önem vermeleri amacıyla Milli Eğitim İl Müdürü Şerafettin Demirci'ye bir dizi yasaklamayı içeren talimatta bulundu. Buna göre öğrenciler, okulda standartlar dışında saç uzatmayacak, saçına jöle sürmeyecek, cep telefonu kullanmayacak. Türkiye'de son zamanlarda okullarda yaşanan şiddet olaylarını önlemek için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmaları üzerine Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, kentteki bazı okullarda yaşanan disiplinsizliğe son vermek amacıyla, öğrencilerin okullarda uyması gereken kurallar konusunda bazı yasaklamalar getirdi.

Vali Mutlu, öğrencilerin kılık kıyafetinin ve davranışlarının okul standartlarına uygun olmadığını ifade ederek, "Öğrencilerin kılık kıyafeti ve okul düzenine uymayan standart dışı tarzları, son zamanlarda gördüğüm ve şahit olduğum bir durum. Çoğu öğrencinin saçı uzun, birçoğu ise sahneye çıkarcasına saçına jöle sürerek okula geliyor. Bunun önüne geçmek için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu tür konulara hassasiyetle yaklaşmaları konusunda talimat verdim. Öğrencilerin çoğu cep telefonu kullanıyor. Bir insanın, hayatının ön önemli dönemi olan eğitim ve öğretim zamanında bunlarla uğraşıp eğitiminden geri kalması, kendisi için olduğu kadar ülke için de bir kayıptır. Öğrencilerin okullarda başarıyı yakalaması açısından, eğitim sırasında gelişigüzel yaşantıya yaklaşmamaları gerekiyor. Bunların önüne geçeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title